Dag van de Duitse taal bij het Rijnland Instituut

Dag van de Duitse taal bij het Rijnland Instituut
Duits dorpsgezicht met vakwerkhuizen

Vandaag is het de Dag van de Duitse taal, een dag waarop extra aandacht wordt besteed aan het belang van Duits in Nederland. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd door de Actiegroep Duits en op eigen initiatief van scholen. Ook het Drenthe College en het Alfa-college, twee mbo-instellingen die deel uitmaken van het samenwerkingsverband het Rijnland Instituut, doen hieraan mee.

Op het Drenthe College gaan docenten Duits in de pauze met leerlingen in gesprek over Duitsland. Dit doen zij aan de hand van leuke weetjes en met het bekende Duitse Haribo-snoep. Zo wordt ook buiten het klaslokaal op een luchtige manier aandacht besteed aan Duitsland en de Duitse taal. Op het Alfa-college wordt Apfelstreuselkuchen geserveerd, die studenten van de opleiding Hospitality zelf hebben gebakken. Bovendien wordt er geflyerd over verschillende thema’s met betrekking tot de Duitse taal – bijvoorbeeld hoe je met Duits je baankansen kunt vergroten.

Dit jaar is er in Duitsland voor het eerst ook een Dag van de Nederlandse taal. Deze werd op 29 september georganiseerd door de Förderkreis Deutsch Niederländisches Jugendwerk e.V.

Wie meer wil weten over de Dag van de Duitse taal, kan in dit artikel verder lezen over de vele andere activiteiten die dit jaar georganiseerd worden.

X