Grenzeloos netwerken tijdens 15e online speeddatesessie

Grenzeloos netwerken tijdens 15e online speeddatesessie

Op 15 oktober 2020 vond er iets bijzonders plaats: de allereerste Nederlands-Duitse digitale speeddatesessie. Als gevolg van de coronapandemie was fysiek netwerken namelijk vrijwel onmogelijk. Anouk Ellen Susan, voorzitster van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V., en Wouter Timmermans, voorzitter van Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, besloten daarom een regelmatig plaatsvindend online grensoverschrijdend netwerkinitiatief op te zetten. Met succes – want op dinsdag 18 oktober vindt alweer de vijftiende online speeddatesessie plaats.

De deelnemers zijn werkzaam in uiteenlopende branches: in de marketing en communicatie, bij de overheid, in de ICT, in het onderwijs en in vele andere sectoren. Eén ding hebben alle deelnemers met elkaar gemeen: een band met zowel Nederland als Duitsland, bijvoorbeeld doordat zij hun producten aan de andere kant van de grens verkopen, lesgeven in de buurtaal of simpelweg contacten onderhouden met bedrijven uit het buurland die binnen hetzelfde vakgebied actief zijn. Zo waren bij de laatste speeddate in september onder andere het Nederlandse Clonable en het Duitse YONA aanwezig: twee bedrijven die as we speak ieder hun eerste stappen over de grens zetten.

Meer dan alleen gezellig koffie drinken

In kleine breakout-rooms in Zoom kunnen de deelnemers elkaar beter leren kennen en ervaringen met elkaar uitwisselen. De sessies zijn daardoor niet alleen gezellig, maar ook constructief. “Je zult tijdens het speeddaten niemand vinden die maar wat rondhangt en stiekem van zijn koffie staat te nippen,” zegt Simon Boeing-Messing, Nederlands-Duitse matchmaker en directeur van Zerebras GmbH. “Je ontmoet interessante deelnemers met concrete doelen en dat alles op perfect gepresenteerde en zeer vermakelijke wijze.” Ook Carola Schroer, adviseur van het GrensInfoPunt Rijn-Waal, is enthousiast: “Grenzeloze samenwerking staat of valt met een goed netwerk.” Initiatieven zoals de online speeddatesessies dragen aan een dergelijke grenzeloze samenwerking bij. Organisator Anouk Ellen Susan: “Ik verheug me er iedere keer weer op om nieuwe deelnemers te ontmoeten en vaste deelnemers beter te leren kennen.”

Organisatoren

Inmiddels hebben vele organisatoren zich bij de online speeddatesessies aangesloten: de Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve e.V., de Deutsch-Niederländischer Businessclub IHK Aachen, het Deutsch-Niederländisches Geschäftsforum München, de BusinessClub Maas Rhein, de Grenzhoppers en het Verband Deutscher Unternehmerinnen (VDU). AHA24x7.com is mediapartner van het initiatief.

Aanmelding en meer informatie

De eerstvolgende speeddatesessie staat gepland op dinsdag 18 oktober van 12:00 tot 13:00 uur. Daarnaast zal in de laatste week van november nog een sessie plaatsvinden. Daarna is het tijd voor de winterstop, waarna het speeddaten in 2023 weer zal worden voortgezet. De precieze datum van de sessie in november wordt nog bekendgemaakt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@anoukellensusan.de. In de aanloop naar de bijeenkomst zullen zij een Zoom-link ontvangen, waarmee ze kunnen deelnemen.

X