Datum Dag van de Duitse Taal en finalisten Docent Duits van het Jaar bekend

Datum Dag van de Duitse Taal en finalisten Docent Duits van het Jaar bekend

Sinds 2012 organiseert de Actiegroep Duits elk jaar de Dag van de Duitse Taal. Deze zal in 2022 op dinsdag 11 oktober plaatsvinden. De Actiegroep heeft tevens de drie genomineerden voor de Docent Duits van het Jaar bekendgemaakt.  

De Actiegroep Duits maakt zich sterk voor de Duitse taal in Nederland. Doel is om het bewustzijn voor het belang van deze taal voor Nederland te vergroten. De Actiegroep brengt het Duits dan ook op verschillende manieren onder de aandacht.

De Actiegroep bestaat uit verschillende partners: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen.

Dag van de Duitse Taal

Op 11 oktober zullen scholen en bedrijven in het hele land de Dag van de Duitse taal vieren. Het thema dit jaar: reizen. Op deze dag wordt de Duitse taal in het zonnetje gezet: scholen organiseren allerlei eigen acties om het belang van het Duits onder de aandacht te brengen. Daarnaast kunnen scholieren meedoen aan een nationale quiz. Vanaf mei kunnen docenten weer een Mach-mit-pakket bestellen.

Meer informatie over de Dag van de Duitse Taal is hier te vinden.

Docent Duits van het Jaar

De Actiegroep Duits organiseert dit jaar tevens weer de verkiezing tot Docent Duits van het jaar – en dat voor de vijfde keer. Hiermee wil de Actiegroep aandacht besteden aan de belangrijke positie van het vak Duits en enthousiaste docenten in het zonnetje zetten.

De genomineerden dit jaar zijn:

  • Leroy van de Vin, docent Duits op het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond
  • Gijs Spitshuis, docent Duits op het Bonhoeffer College, de KBS De Troubadour en de Saxion-Pabo in Enschede
  • Melanie van der Mossel, docente Duits op het CSG Ulbe van Houten in Sint Annaparochie

Meer informatie over deze docenten en hun lesideeën is hier te vinden.

Collega’s, leerlingen, schoolleiders, ouders en anderen kunnen tot en met 30 maart hier hun stem uitbrengen op degene die volgens hen de Docent Duits van het Jaar is. Op 31 maart vindt vervolgens de prijsuitreiking plaats. De winnende docent wint een reis naar Duitsland met een nascholingsweek bij een Goethe-Institut.

X