De agribusiness is hartstikke euregionaal

De agribusiness is hartstikke euregionaal
V.l.n.r. Thomas Korff (Landgard), Dr. Sonja Floto-Stammen (Fontys), Dr. Anke Schirocki (Agrobusiness Niederrhein)

Op 25 september 2017 vond de eerste euregionale masterclass plaats bij Fontys Venlo. Een nieuw initiatief van Fontys Crossing Borders en de grensoverschrijdende Business Club Maas Rhein. Deze eerste bijeenkomst draaide om het thema agro & food. 

Het doel van de euregionale masterclass is om studenten en het werkveld met elkaar in contact te brengen door middel van inhoudelijke bijeenkomsten, gekoppeld aan een euregionaal relevant thema. Tijdens de eerste editie stond het thema agro en food centraal.

Na het welkomstwoord van de Fontys International Business School directeur Bram ten Kate, trapte de ambassadrice euregionaal onderwijs van de Provincie Limburg en voormalig Tweede Kamerlid Karin Straus de masterclass af. Docente Dr. Sonja Floto-Stammen gaf het publiek vervolgens een kijkje in de ‘agrowereld’. Twee vertegenwoordigers uit het werkveld, Dr. Anke Schirocki (Agrobusiness Niederrhein) en Thomas Korff (Landgard), vertelden over hun praktijkervaringen. De dag werd afgesloten door gedeputeerde Hans Teunissen van de Provincie Limburg.

Conclusie van de middag: de agribusiness is hartstikke euregionaal, echter wordt dit nog onvoldoende benadrukt. De 2e editie staat gepland voor donderdag 23 november a.s. en heeft als thema  ‚Handel zwischen den Niederlanden und Deutschland‘.

X