De Gelderlander zoekt grensbewoners voor zomerreportage

De Gelderlander zoekt grensbewoners voor zomerreportage

Schrijver en columnist Jonah Falke en fotograaf Peter van Tuijl maken iedere zomer een Achterhoekreportage voor De Gelderlander. Centraal staan dit jaar Nederlanders die net over de grens in Duitsland zijn gaan wonen of werken, of juist Duitsers die naar de Achterhoek of de Liemers zijn getrokken. Falke en Van Tuijl zijn nu op zoek naar mensen die hun ervaringen en hun blik op de grens willen delen.

Waarom zijn ze bijvoorbeeld verhuisd? Wat missen ze aan hun moederland, en wat bevalt ze beter in hun nieuwe thuisland? Hoe is het om in een grensdorp te wonen? De deelnemers hoeven niet per se naar het buurland te zijn geëmigreerd; ook mensen die met enige regelmaat aan de andere kant van de grens te vinden zijn, bijvoorbeeld voor werk, of op een andere manier een bijzondere band met de grens hebben, zijn welkom.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar redactie.achterhoek@gelderlander.nl onder vermelding van ‘Zomerserie Jonah Falke’. Falke en Van Tuijl zijn tot en met 22 mei beschikbaar voor de reportageserie.

X