Broodjeszaak BackWerk gaat fors uitbreiden in Nederland, meldt de LevensmiddelenKrant. De van oorsprong Duitse broodformule opent in maart drie nieuwe vestigingen: in Amsterdam, Leiden en Rotterdam. De broodjeszaken hebben in Nederland een aangepaste huisstijl en assortiment.

BackWerk, een broodjeszaak met zelfbediening, is in 2001 begonnen in Duitsland en heeft inmiddels meer dan 300 vestigingen in Europa. Hiervan bevinden zich er nu zeven in Nederland. Maar binnenkort worden dit er vijftien. Naast de nieuwe winkels in Amsterdam, Leiden en Rotterdam wil BackWerk nog eens vijf nieuwe vestigingen openen in Nederland. Hiervoor wordt nog druk naar geschikte locaties gezocht.

Speciale huisstijl en assortiment voor Nederland

De winkels in Nederland zijn geen exacte kopie van de vestigingen in Duitsland. Manager director Dick de Vilder: “We hebben een speciale huisstijl ontwikkeld, gericht op deze markt. Duitsers zijn gehecht aan kleine, knusse winkels. In Nederland is het juist de trend om een ruime, lichte winkel te hebben met open keukens.”

Het assortiment van BackWerk bestaat voornamelijk uit vers belegde broodjes, zoete bakkersproducten, warme dranken, wraps, smoothies en salades. De producten worden ter plaatse vers gemaakt. “Nederlanders zijn op dit gebied verder dan Duitsers. Dan zie je bijvoorbeeld aan verse jus d’orange. Bij onze oosterburen kun je dat bijna nergens krijgen. Hier is het raar als je dat als horecaondernemer niet aanbiedt”, aldus De Vilder.

Lees verder bij de LevensmiddelenKrant.