Steeds meer bedrijven en consumenten in Duitsland maken gebruik van accusystemen voor de opslag van zonne-energie. De eerste zeven maanden van 2015 zijn er via het Duitse programma voor ‘thuisgebruik van zonnestroom’ 35 procent meer accusystemen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, zo valt te lezen op Duurzaambedrijfsleven.nl.

De ‘Energiewende’ is in Duitsland nog steeds in volle gang. Steeds meer bedrijven en consumenten schaffen accusystemen voor duurzame energie aan vanwege scherpe prijsdalingen en effectieve stimuleringsmaatregelen. Sinds 2013 is een subsidieregeling van kracht die het directe gebruik van decentraal opgewekte elektriciteit wil stimuleren. Deze tegemoetkoming in de kosten blijft in Duitsland in ieder geval tot eind 2015 beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen tot 30 procent van het aanschafbedrag terugvragen.

Inmiddels zijn er in Duitsland zo’n 25.000 accusystemen voor de opslag van zonne-energie in gebruik. Dit jaar zijn er veel grote spelers bijgekomen op de accumarkt. Onder meer Tesla, BMW en Daimler jagen de markt aan. Dankzij de accuopslag hoeven de Duitse netbeheerders vooral in de wijken en op eindpunten van distributiekabels minder te investeren in capaciteitsuitbreidingen van het stroomnet.

Lees verder bij Duurzaambedrijfsleven.nl

X