De projectontwikkelaar Gazeley uit Frankfurt am Main is van plan om op bedrijventerrein Europark in Coevorden een logistiek centrum te bouwen. Welke bedrijven hierin gevestigd gaan worden, is nog niet bekend: Gazeley is nog op zoek naar huurders.

Gazeley wil een stuk grond van bijna twintig hectare kopen, waarvan circa tien hectare bebouwd is met hallen en kantoorruimtes. In totaal moeten er acht units verrijzen.

Op de website van Gazeley is te lezen dat het concern Coevorden een zeer geschikte locatie vindt voor een logistiek centrum. Reden hiervoor is de ligging en de goede bereikbaarheid: “Het Europark heeft zeer goede transportverbindingen met België, Scandinavië, Duitsland, Polen en de Baltische staten. Bovendien rijden er goederentreinen tussen Coevorden en Rotterdam en Coevorden en Malmö.”

Het bedrijf is geen onbekende op het gebied van logistieke hallen: Gazeley heeft distributiecentra in diverse Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Hierin zitten klanten zoals Amazon, UPS en Volkswagen.

Lees verder bij RTV Drenthe.

X