Jong geleerd is oud gedaan – dat geldt ook voor grensoverschrijdende samenwerking. Dus togen acht scholieren van de beroepsopleiding economie aan de BBS 1 uit het Duitse Leer naar het Nederlandse Winschoten. Onder begeleiding van hun docenten en vertegenwoordigers van de Gemeente Oldamt en de Landkreis Leer maakten ze kennis met de plaatselijke detailhandel.

Het bezoek vond plaats in het kader van een vierweekse stage in Nederland, waarmee de scholieren begin maart starten. De scholieren kunnen hierbij kiezen uit een breed aanbod aan bedrijven, zoals tuincentra, kledingwinkels en gameshops. Tijdens het bezoek werden Intratuin, Welkoop, Game Shop Winschoten en House of Sodom aangedaan.

Nederlandse winkelcultuur

De scholieren waren onder de indruk van de uitleg en de praktische demonstraties van de bezochte bedrijven. Vooral de mogelijkheden op het gebied van het digitale bestellen van goederen en de bijbehorende selectie van het assortiment konden op bewondering rekenen. Ook was er aandacht voor de Nederlandse winkelcultuur, waarin gezelligheid een grote rol speelt.

INTERREG

Het project is onderdeel van het koepelproject “Arbeidsmarkt Noord”. Lead partner van het project is de Eems Dollard Regio in Bad Nieuweschans. Het project wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland met middelen vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Co-financiers van het project zijn het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung en de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

X