Nederlanders gingen dit jaar vaker op vakantie in vergelijking met vorig jaar. Meer dan de helft van het aantal vakanties die Nederlanders ondernamen vond plaats in het buitenland (19,1 miljoen). Het aantal vakanties in Duitsland daalde licht.

Ruim 13 miljoen Nederlanders (82% van de bevolking) zijn in 2017 een of meerdere keren op vakantie geweest. Dit blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek 2017 van NBTC-NIPO Research. Dit betekent een stijging van bijna een kwart miljoen ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden 36,7 miljoen vakanties ondernomen in binnen- of buitenland; een stijging van 3%.

Nog nooit eerder vonden er zoveel vakanties in het buitenland plaats. Duitsland staat net als voorgaande jaren op de eerste plek in de top tien van buitenlandse vakantiebestemmingen. Ongeveer 3,5 miljoen vakanties werden in Duitsland doorgebracht (18%). Maar de concurrentie van Frankrijk en Spanje blijft groot. Het aantal vakanties in Duitsland daalde met 2% licht ten opzichte van 2016. Frankrijk zag het aantal vakanties juist stijgen met 7% en Spanje met 9%.

Lees hier meer over het vakantiegedrag van Nederlanders.

X