Op vrijdag 12 juni 2015, van 09.30 tot 14.00 uur, organiseert de Stichting Euregio Maas-Rijn zijn 4de regionale conferentie, getiteld ‘Euregio Maas-Rijn op het goede spoor?’. De conferentie staat in het teken van het thema ‘mobiliteit en infrastructuur’ en focust op spoorverbindingen voor personen- en goederenvervoer.

De regionale conferenties hebben betrekking op de toekomststrategie Euregio Maas-Rijn 2020, die als ambitie heeft de EMR als één gemeenschappelijk gebied te ontwikkelen. De conferenties staan telkens in het teken van één van de thema’s van EMR2020 en dienen ter voorbereiding van een actieplan. Bij vorige conferenties kwamen achtereenvolgens arbeidsmarkt, toerisme en industrie aan bod.

Op het programma van de 4de regionale conferentie staan onder andere lezingen over mobiliteit en spoorbeleid in Nederlands-Limburg en Noordrijn-Westfalen. De conferentie vindt plaats in Hasselt (B).

Op de website van de Euregio Maas-Rijn staat meer informatie over deze conferentie en een voorlopig programma. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook inschrijven.

X