Euregio Maas-Rijn presenteert zich als ‘Smart Automotive Region’

Euregio Maas-Rijn presenteert zich als ‘Smart Automotive Region’

Zowel Duitse als Nederlandse automotive bedrijven en kennisinstellingen uit de Euregio Maas-Rijn presenteren zich tijdens Limburg Unlimited voor het eerst als ‘Smart Automotive Region’. Limburg Unlimited is een internationaal event voor Limburgse ondernemers, studenten en werkzoekenden dat op 28 en 29 maart plaatsvindt in het MECC in Maastricht.

De automotive sector in de Euregio Rijn-Maas is booming. In Aken bevinden zich de RWTH en Fraunhofer met diverse onderzoeksinstituten die zich bezighouden met automotive en mobiliteit. De deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft Urban Mobility en e-mobility als speerpunten benoemd. Ook aan Nederlandse zijde wordt hard gewerkt aan de mobiliteit van de toekomst, zoals bij VDL Nedcar of op de Brightlands campussen. Al deze kennisinstituten, ontwikkelingslaboratoria en productiebedrijven presenteren zich tijdens Limburg Unlimited voor het eerst als ‘Smart Automotive Region’.

Euregio als competentiecentrum

CAR e.V. uit Aken is de belangenbehartiger en netwerkorganisatie van de automotive-sector in de euregio. Doel van de organisatie is de reputatie van de (eu)regio als competentiecentrum voor de automotive zowel regionaal, nationaal als internationaal te versterken. Al meer dan 50 Duitse en Nederlandse bedrijven hebben zich bij CAR e.V. aangesloten. Prof. Dr. Thilo Röth, voorzitter van de Raad van Bestuur, is blij met de gezamenlijke ‘Smart Automotive Region’ stand. “Ik ben er van overtuigd dat dit een belangrijke stap is in het verder vormgeven van de Euregio-gedachte. Zo kunnen we de samenwerking binnen de automotive-industrie verder versterken. Limburg Unlimited biedt hiervoor een uitstekend platform. Op onze stand is veel te zien en te ontdekken. Dit is pas een eerste stap. We kijken uit naar verdere samenwerking met Limburg Economic Development (LED) en vele partners uit de automobielsector.”

Smart Automotive Seminar

Bijna twintig bedrijven en instituten presenteren zich op de Smart Automotive Region-stand tijdens Limburg Unlimited. In de stand zijn o.a. de waterstofauto van Toyota, FUZE van Zuyd Hogeschool (3d-geprinte elektrische auto), een motorfiets met voorvork van Ceracarbon en een zelfrijdende auto te bewonderen. Tijdens Limburg Unlimited vindt tevens het Smart Automotive Seminar plaats. Aanmelden kan via: info@ledbrainport.nl

Limburg Unlimited

Limburg Unlimited is het platform om Limburg in al haar kracht te laten zien en elkaar te ontmoeten. Hier liggen kansen voor ondernemers, onderzoekers, talenten, producenten, onderwijsinstellingen, overheden en internationale gasten met een affiniteit met innovatie en duurzame oplossingen. Kijk voor meer informatie op Limburg Unlimited. Het evenement is gratis toegankelijk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X