De Euregio Rijn-Waal bestaat dit jaar vijfenveertig jaar en organiseert daarom op maandag 12 december van 16.00 tot 20.00 uur een Euregionale kerstmarkt.

Het terrein rondom het historische Haus Schmithausen, het secretariaat van de Euregio Rijn-Waal, en het moderne Euregio-Forum zal in kerstsferen worden versierd. De vele stands bieden een breed pallet aan (eu)regionale producten, zoals kunsthandwerk, sieraden, viltartikelen, bloemdecoraties en diverse streekproducten. Speciaal voor kinderen, maar natuurlijk ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om ijzer te smeden.

Natuurlijk is de kerstmarkt niet compleet zonder glühwein, oliebollen, wafels, Bratwurst etc. Vanaf 18.00 verzorgen Nederlandse en Duitse muziekgroepen een veelzijdig muzikaal programma met voor elk wat wils.

Het bijzondere aan deze kerstmarkt is dat bijna alle aanwezige organisaties en muziekverenigingen zijn aangesloten of onderdeel uitmaken van INTERREG-projecten. Het EU-programma INTERREG is speciaal bedoeld voor projecten, waarin de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse organisaties, instellingen, scholen of bedrijven centraal staat.

X