Europarlementariërs bij GrensInfoPunt rijn-maas-noord

Europarlementariërs bij GrensInfoPunt rijn-maas-noord
Het Europees Parlement in Straatsburg.

Op 23 november 2018 biedt het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord Nederlandse en Duitse studenten de mogelijkheid om het debat aan te gaan met de Europarlementariërs Jeroen Lenaers (CDA) en Sven Schulze (CDU). Ook worden de studenten in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de euregio. De voertaal is Nederlands en Duits.

Tijdens de ochtendsessie krijgen de studenten de gelegenheid om twee workshops te volgen. Deze worden gegeven door de interculturele trainers Janet Antonissen en Jeanne van Lith. Er wordt ingegaan op intercultureel teamwerk en op het voeren van een sollicitatiegesprek als voorbereiding op een stageplek of een baan.

Euregionale samenwerking

Ook wordt een debat met de twee Europarlementariërs voorbereid, dat ’s middags plaatsvindt. Zij komen vanuit Brussel naar de euregio rijn-maas-noord om te zien hoe de regio’s met elkaar samenwerken. Tevens zijn ze benieuwd naar knel- en verbeterpunten in deze samenwerking. Daarnaast willen ze met studenten uit de euregio in gesprek komen. De Europarlementariërs geven tijdens het debat inzicht in hun werkzaamheden in het Europees Parlement en willen horen wat de studenten in Europa belangrijk vinden.

Het evenement vindt plaats in het Borussia Stadion in Mönchengladbach. Voor Nederlandse studenten is er busvervoer met als opstapplaats Maastricht en Venlo. Meer informatie is te krijgen via het GrensInfoPunt ermn: 0049-2161 6985 503. Aanmelding bij voorkeur per mail: grenzinfopunkt@euregio-rmn.eu.

X