Fontys Crossing Borders en Business Club Maas Rhein bieden Euregionale Masterclass aan

Fontys Crossing Borders en Business Club Maas Rhein bieden Euregionale Masterclass aan

Grensoverschrijdende samenwerking is hot! Veel partijen in het Nederlands-Duitse grensgebied richten hun pijlen op het buurland. Desondanks ontbreekt het aan een inhoudelijk ‘euregionaal’ programma dat voor iedereen toegankelijk is. Fontys Crossing Borders en de Business Club Maas Rhein, beide gericht op het bedrijfsleven in de euregio rijn-maas-noord, slaan daarom de handen ineen en bieden vanaf september 2017 Euregionale Masterclasses aan.

Het doel van de masterclasses is het publiek een inhoudelijk sterk programma aanbieden, waarin een grensoverschrijdend relevant thema centraal staat. Dit kan variëren van agrobusiness tot Nederlands-Duitse handelsverdragen en van logistiek tot sociale zekerheid. Een masterclass betekent niet een traditioneel hoorcollege, maar een gevarieerd programma dat ruimte biedt voor interactie en discussie, korte pitches en speeddates.

Karin Straus

De focus zal hoofdzakelijk liggen op het Duitse Niederrhein en Noord- en Midden-Limburg. Interessante thema’s worden van onderuit opgehaald in het euregionale bedrijfsleven, onder scholieren en studenten en kunnen in principe door iedereen worden aangedragen. Op die manier wordt getracht in te spelen op de behoeften binnen de samenleving. Naast het inhoudelijke programma, bieden de masterclasses een uitstekende kans voor ontmoeting en mogelijkheid tot netwerken.

Vijf keer per jaar wordt een masterclass georganiseerd, aan het eind van de middag van 16.00 tot 17.30 uur. Iedereen is welkom. Locatie wordt per masterclass bepaald. Uitnodigingen zullen verspreid worden via de evenementen website Eventbrite. Meer informatie kan worden opgevraagd via fibs-crossingborders@fontys.nl

De eerste Euregionale masterclass is gepland op maandag 25 september om 15.45 uur bij Fontys Venlo (Tegelseweg 255; 5912 BG; Venlo). Karin Straus, voormalig Tweede Kamerlid en Ambassadrice Euregionalisering van het Onderwijs in opdracht van de provincie Limburg, zal kort het belang van euregionaal onderwijs toelichten. Dr. Sonja Floto-Stammen zal vervolgens een inhoudelijke masterclass verzorgen over het thema Agro en Food in de euregio.

X