Fontys Venlo biedt reeks webinars over Nederlands-Duitse samenwerking aan

Fontys Venlo biedt reeks webinars over Nederlands-Duitse samenwerking aan

Door het coronavirus mogen evenementen en bijeenkomsten niet meer fysiek plaatsvinden. De contacten met relaties uit het werkveld blijven echter belangrijk: ze zorgen voor werkplezier en afwisseling in het dagelijkse werk. Het Lectoraat Cross-Border Business Development van Fontys Venlo organiseert de komende maanden daarom een interessante reeks webinars: ‘Discover the Dutch-German Business World’.

Tijdens de korte maar krachtige bijeenkomsten wordt ingegaan op relevante Nederlands-Duitse ondernemersthema’s, waar het Lectoraat toegepast onderzoek naar verricht.

Breed spectrum aan onderwerpen

Op 23 april gaat dr. Jan Lucas dieper in op de wederzijdse afhankelijkheid van Nederland en Duitsland in de grensregio. Dr. Vincent Pijnenburg legt op 7 mei uit hoe start-ups zich het beste kunnen voorbereiden op een avontuur aan de andere kant van de grens. Op 2 juni bespreekt Carla Arts de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse retail. Pieter van Goinga behandelt op 22 september het thema ‘cross-border recruiting’ en laat zien hoe competenties in Nederland en Duitsland anders begrepen kunnen worden. Tot slot stelt Martine Simonis op 19 november de vraag of zoiets als een grensoverschrijdende identiteit wel bestaat en wat dit betekent voor de inwoners en bedrijven in de euregio rijn-maas-noord.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de webinars is in deze flyer te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden (onder ‘Voor bedrijven’).

X