Wie altijd al eens een pretpark wilde kopen, kan nu zijn slag slaan. Het Wunderland Kalkar, incl. hotel en beursgebouwen, staat voor een vraagprijs van 16 tot 18 miljoen euro te koop. De Nederlandse investeerder Henni van der Most (68) wil hiermee een groot project in Rotterdam financieren. De zaken gaan gewoon door, alle 375 arbeidsplaatsen moeten behouden blijven.

Wunderland directeur Han Groot Obbink heeft er echter geen haast mee, zo zegt hij in een interview met de Rheinische Post. “Als we het morgen verkopen, is dat prima, als dat pas over vijf of tien jaar het geval is ook.” Ook de overname van delen, zoals het pretpark, hotel of beursterrein behoort tot de mogelijkheden.

Van der Most kocht in 1995 de voormalige kerncentrale, die nooit in gebruik werd genomen, en verbouwde deze tot pretpark. Tot begin 2005 heette het park ‘Kernwasser Wunderland’ en sindsdien ‘Wunderland Kalkar’. “Nu is van der Most 68 en bezint zich op wat hij verder in het leven nog wil bereiken. Hij is zakenman en daar hoort ook bij dat je bedrijven afstoot en nieuwe projecten opstart”, aldus Groot Obbink. Concreet plant de Nederlandse investeerder een pretpark dat hij op het terrein van een voormalige vuilverbrandingsinstallatie in de haven van Rotterdam wil bouwen.

Voor de drie dochters van Van der Most is een overname geen optie, zegt Groot Obbink in de Rheinische Post. Als mogelijke kopers komen vooral groepen investeerders in aanmerking, zegt de directeur. Het complete terrein beslaat 55 hectare, waarvan 24 hectare met bebouwing. Het pretpark beschikt over meer dan 40 attracties en de 435 hotelkamers beschikken over 1000 bedden. Er zijn 20 vergaderzalen en 7 bars.

Lees hier het artikel uit de Rheinische Post

X