Fototentoonstelling over de grens neergestreken in Maastricht

Fototentoonstelling over de grens neergestreken in Maastricht

Waar is de grens en welke impact heeft deze precies op de levens van inwoners van de grensregio? Die vragen staan centraal in de fototentoonstelling #waarisdegrens/#woistdiegrenze. De Nederlandse kunstfotograaf Chris Keulen en de Duitse kunstfotograaf Karsten Enderlein trokken langs de Nederlands-Duitse grens en legden het leven in de grensregio vast op camera. Eerder waren hun foto’s al te zien in het LVR-Niederrheinmuseum in Wesel; nu is de expositie neergestreken in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht.

De tentoonstelling bestaat uit veertien foto’s. Zes daarvan nam Karsten Enderlein voor zijn rekening; de resterende acht maakte Chris Keulen. Samen geven ze het publiek een inkijkje in het leven langs de grens en de thema’s die daarbij horen. Onder andere het landschap, de streektaal, het fysiek verdwijnen van de grens en de jeugd in de grensregio komen aan bod. Doel van de fototentoonstelling is om de bijzondere situatie langs de grens aan zowel burgers als besluitvormers te laten zien. Hierdoor krijgen zij beter inzicht in successen en obstakels, wat uiteindelijk tot een betere samenwerking tussen beide kanten van de grens moet leiden.

Expositie bezoeken

Wie de foto’s wil bewonderen, kan nog tot en met 30 september terecht in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. De expositie is gratis te bezoeken. Het Gouvernement aan de Maas is op werkdagen geopend tussen 8:30 en 17:30 uur.

INTERREG-VA

De fototentoonstelling #waarisdegrens/#woistdiegrenze is een People to People-project, een euregionaal initiatief waarbij met kleinschalige projecten het grensoverschrijdend contact tussen burgers, bedrijven, verenigingen en organisaties wordt bevorderd. Het project wordt mede gefinancierd door het Europese subsidieprogramma INTERREG-VA, de provincies Gelderland, Overijssel en Limburg, het LVR-Niederrheinmuseum Wesel en het Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten, Internationales sowie Medien van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

X