Gemeente Dinkelland investeert in grensoverschrijdende fiets- en wandelroute

Gemeente Dinkelland investeert in grensoverschrijdende fiets- en wandelroute

Een veilig fietspad waarop Nederlandse en Duitse toeristen en inwoners wandelend of met de fiets de grensoverschrijdende, cultuurhistorische route langs het Almelo-Nordhornkanaal kunnen beleven. Dat is het doel van het verbreden van 4,3 km fietspad langs het kanaal vanaf de Duitse grens tot aan de Ootmarsumsestraat (achter Denekamp).

“We hebben verschillende varianten voor het verbreden van dit fietspad onderzocht”, laat wethouder Benno Brand weten. “Uiteindelijk is onze keuze gevallen op het model ‘karrespoor’.” Bij dit model wordt een extra betonpad aangelegd, zodat er een soort karrespoor ontstaat. “Parallel aan het huidige betonfietspad van 1,5 meter breed, leggen we eenzelfde betonpad aan. Zo zorgen we ervoor dat het fiets- en wandelverkeer aan de grens elkaar veilig kan blijven passeren.” In totaal wordt het fietspad 3,8 meter breed. Tussen de twee betonwegen komt een groenstrook van 80 cm.

Grensoverschrijdende cultuurhistorische route 

Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn ontwikkelen gezamenlijk een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Het verbreden van het fietspad is hier onderdeel van. De route geeft informatie over de geschiedenis van het kanaal en zijn omgeving. Dit gebeurt op bijzondere plekken door middel van tekstborden in het Duits en Nederlands.

INTERREG-project

Voor de uitvoering van het project is geld beschikbaar gesteld door INTERREG. Het INTERREG V – project ‘Kanalallee Denekamp-Nordhorn’ wordt gefinancierd door de Europese Unie. Verder ondersteunen de provincie Overijssel, het Duitse Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung uit Niedersachsen, Stadt Nordhorn en gemeente Dinkelland het project.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X