GrensInfoPunt EDR organiseert spreekdag

GrensInfoPunt EDR organiseert spreekdag

Op woensdag 18 januari organiseert het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) in Bad Nieuweschans weer een spreekdag voor grenspendelaars en hun werkgevers. Die dag kunnen zij met al hun vragen op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekeringen terecht bij de adviseurs van het GIP EDR.

Medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer en het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ), een speciale afdeling van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Nijmegen, zullen tijdens de spreekdag aanwezig zijn om de vragen beantwoorden.

Afspraak maken 

Wie deel wil nemen aan de spreekdag, dient van tevoren een afspraak te maken. Geïnteresseerden kunnen een mail naar gip@edr.eu sturen, met daarin het telefoonnummer waarop ze goed bereikbaar zijn. Eén van de GIP EDR-adviseurs zal vervolgens contact met hen opnemen om een afspraak te maken. Tijdens de spreekdag zijn afspraken mogelijk tussen 10.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.

De dienstverlening van het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Duitse deelstaat Niedersachsen, de Landkreise Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.

GrensInfoPunten 

Bij de vijf GrensInfoPunten langs de Nederlands-Duitse grens (naast Bad Nieuweschans ook in Gronau, Kleef, Mönchengladbach en Kerkrade/Aken) kan iedereen terecht voor gratis informatie en advies over wonen, werken, ondernemen en studeren in of pensioen ontvangen uit het buurland.

X