Grenslandconferentie 2020 vindt in digitale vorm plaats

Grenslandconferentie 2020 vindt in digitale vorm plaats
Vertegenwoordigers van de Euregio's op het podium tijdens de Grenslandconferentie 2019 in Theater de Maaspoort in Venlo.

De stad Duisburg en de Euregio Rijn-Waal organiseren op woensdag 2 december de tweede Grenslandconferentie voor Nederland en Noordrijn-Westfalen. Wegens de actuele ontwikkelingen en genomen maatregelen rondom de coronapandemie vindt de Grenslandconferentie deze keer in digitale vorm plaats.

De Grenslandconferentie kan op 2 december van 14.00 tot 15.00 uur live via https://www.mbei.nrw/grenzlandkonferenz gevolgd worden.

De Grenslandconferentie wordt live vanuit Duisburg gepresenteerd. Daar gaan Europa-minister dr. Stephan Holthoff-Pförtner van Noordrijn-Westfalen, staatssecretaris Raymond Knops van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg met elkaar en met andere interessante studiogasten in gesprek over de grensoverschrijdende samenwerking. De resultaten van de Grenslandagenda 2019 worden gepresenteerd en de nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 wordt voorgesteld. Bovendien wordt voor de eerste keer de Nederlands-Noordrijn-Westfaalse Grenslandprijs uitgereikt.

Vragen indienen

Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om vragen aan de bewindspersonen te stellen. Deze kunnen tot 24 november via info@euregio.org ingediend worden. Tijdens de uitzending zullen de bewindspersonen proberen om zo veel mogelijk vragen te beantwoorden.

X