Grensoverschrijdend erfrecht onder de loep

Grensoverschrijdend erfrecht onder de loep

Een erfenis of nalatenschap: veel mensen krijgen er vroeg of laat op de een of andere manier mee te maken – maar slechts weinigen verdiepen zich er graag in of praten erover. Wie neem ik op in mijn testament?  Wie erft wat precies en op welk moment? En hoe hoog is de erfbelasting eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat de zaken omtrent je eigen nalatenschap goed geregeld zijn wanneer je als Nederlander in Duitsland woont of als Duitser in Nederland? Erfkwesties worden nog ingewikkelder, wanneer familieleden of andere erfgenamen in het buitenland wonen. Een situatie die met name in de Nederlands-Duitse grensstreek veelvuldig voorkomt. Daarom organiseren de GrensInfoPunten langs de Nederlands-Duitse grens op 25 juni een tweetal webinars over grensoverschrijdend erfrecht. Deelname is kosteloos.

De webinars worden gegeven door Branko Reumkens, partner en notaris bij LexQuire International Tax & Law. Hij is expert op het gebied van zowel Nederlands als Duits recht en onder meer gespecialiseerd in het onderwerp grensoverschrijdend erfrecht. Dit thema staat centraal tijdens de twee webinars.

Het eerste webinar is in het Duits en wordt op dinsdag 25 juni 2024 van 15.30-16.30 uur gehouden. Het is bedoeld voor Duitsers die in Nederland wonen. Het tweede webinar is Nederlandstalig en duurt van 17.30-18.30 uur. Doelgroep daarvan zijn Nederlanders die in Duitsland wonen. Geïnteresseerden kunnen de online bijeenkomsten gratis via de online vergadertool Zoom bijwonen.

Advies door de GrensInfoPunten

De GrensInfoPunten langs de Nederlands-Duitse grens geven hoofdzakelijk advies over grensoverschrijdende aspecten bij belastingen en sociale zekerheid, maar krijgen ook met regelmaat vragen over aanverwante zaken als erfenissen en erfrecht. Een thema waarover de medewerkers van de GrensInfoPunten zelf geen informatie kunnen en mogen geven. Met de webinars komen de adviespunten nu tegemoet aan de behoefte van de inwoners van de Nederlands-Duitse grensregio.

Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van algemene vragen. Het inwinnen van individueel advies over zeer specifieke aangelegenheden is tijdens het webinar in verband met de beperkte tijd niet mogelijk.

Aanmelden

Wie wil deelnemen aan de webinars, kan zich aanmelden via de onderstaande links:

Webinar voor Duitsers die in Nederland wonen (Duitstalig), 25 juni 15.30-16.30 uur:
grenzinfo.eu/webinar-erfrecht-wonen-nl

Webinar voor Nederlanders die in Duitsland wonen (Nederlandstalig), 25 juni 17.30-18.30 uur:
grenzinfo.eu/webinar-erfrecht-wonen-de

Meer informatie over werken, studeren en wonen in het buurland en de contactgegevens van het GrensInfoPunt in de buurt zijn te vinden op www.grenzinfo.eu/nl.

 

Over de GrensInfoPunten

De GrensInfoPunten staan voor een onafhankelijke, laagdrempelige dienstverlening voor grensgangers in de Nederlands-Duitse grensregio. Er wordt informatie op maat geboden en de medewerkers zijn thuis in de cultuur, taal en systemen aan weerszijden van de grens. De kennis op het gebied van belastingen, sociale verzekeringen en arbeidsrecht wordt up-to-date gehouden door gezamenlijke trainingen. De GrensInfoPunten zijn onderdeel van een groot netwerk en de medewerkers staan in nauw contact met specialisten van instanties uit beide landen. Meer informatie is te vinden op www.grenzinfo.eu/nl.

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X