Grensoverschrijdende samenwerking: omgaan met interculturele verschillen

Grensoverschrijdende samenwerking: omgaan met interculturele verschillen

Wanneer je als Nederlands bedrijf zaken gaat doen met Duitse ondernemers, zullen er ongetwijfeld interculturele verschillen opduiken. Hetzelfde geldt voor samenwerking tussen verschillende nationaliteiten binnen één team. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Anke Dorenbos van Dorenbos Connect organiseert de komende maanden verschillende webinars rondom dit thema.

In de webinars leren managers, teams, particulieren en organisaties succesvoller samen te werken in interculturele context. Het bedrijf biedt webinars en online trainingen op maat aan, maar ook openbare webinars die voor iedereen toegankelijk zijn. Momenteel staan de volgende Nederlandstalige webinars gepland:

Interculturele bewustwording: 22 juni, 10:00 – 11:00 uur

Diversiteit kan meerwaarde opleveren en tot meer creativiteit en innovatie leiden. Maar vaak zorgen verschillende denk- en handelswijzen ook voor misverstanden, irritatie en onbegrip. Het doel van dit webinar is om cultureel bewustzijn te creëren, zodat de deelnemers gemakkelijker kunnen samenwerken met mensen met een andere culturele achtergrond en meer zicht hebben op hun eigen referentiekaders.

Succesvoller zakendoen in Duitsland: 2 juli, 10:00 – 11:30 uur

Voor iedereen die samenwerkt of gaat samenwerken met Duitse relaties en de communicatie en samenwerking wil optimaliseren. Hoe kunnen de deelnemers de communicatie en de samenwerking soepeler laten verlopen en effectiever en met meer werkplezier tot resultaten komen? Hoe kunnen ze elkaar écht begrijpen? Tijdens dit webinar worden de deelnemers geholpen bij het leggen van de basis om deze doelen te bereiken.

Teamontwikkeling in multiculturele teams: 7 september, 14.00 – 15:30 uur

Dit webinar richt zich op iedereen die werkt met collega’s uit andere landen of in een multicultureel team. Waarom loopt de communicatie soms stroef en zijn er misverstanden? Hoe kunnen de deelnemers elkaar beter begrijpen en effectiever en met meer plezier samenwerken? Hoe kunnen de onderlinge verschillen bijdragen aan meerwaarde en hoe kunnen de deelnemers van elkaar leren? De deelnemers krijgen meer inzicht in teamcultuur en teamdynamiek en hoe processen kunnen worden verbeterd.

Duitse webinars

Dorenbos Connect biedt ook Duitstalige webinars aan. Op dit moment staat het volgende Duitse webinar gepland:

Succesvoller zakendoen in Nederland: 25 juni, 10.00 – 11.30 uur

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die al met Nederlandse zakenpartners samenwerkt of dit wil gaan doen, en de onderlinge samenwerking en de communicatie wil optimaliseren. Hoe kunnen de deelnemers effectiever samenwerken en tot betere resultaten komen? Hoe kunnen Nederlandse en Duitse relaties elkaar écht begrijpen? Tijdens dit webinar leggen de deelnemers de basis om deze doelen te bereiken.

Meer informatie en aanmelding

Op www.dorenbosconnect.com is meer informatie over de webinars te vinden. Geïnteresseerden hebben er tevens de mogelijkheid om zich aan te melden.

 

Over de auteur

Anke Dorenbos heeft haar sporen op intercultureel vlak ruimschoots verdiend. Als Duitse die al meer dan 20 jaar in Nederland woont kent ze de gevoeligheden tussen culturen in het algemeen, en tussen de Duitse en de Nederlandse cultuur in het bijzonder. Ze geeft al 8 jaar advies rond interculturele pr-vraagstukken en is tevens gecertificeerd intercultureel (business)trainer.

 

 

 

X