Grensoverschrijdende zwemtocht voor het goede doel

Grensoverschrijdende zwemtocht voor het goede doel
In de aanloop naar het evenement biedt de Roermond City Swim zwemclinics aan, zodat de deelnemers zich optimaal kunnen voorbereiden.

De Roermond City Swim, een jaarlijks terugkerend zwemevenement waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. In 2022 worden twee goede doelen gesteund: het Toon Hermans Huis, dat lotgenotencontact biedt aan mensen met kanker en hun dierbaren, en de Schatzoekers in het Regenbooghuis, dat kinderen en jongeren helpt bij rouwverwerking. Het eerste goede doel bevindt zich in Roermond, het tweede goede doel bevindt zich in Wassenberg, vlak over de Duitse grens. Een unicum: nog niet eerder werd tijdens de Roermond City Swim ook geld voor een Duits goed doel ingezameld.

Op 3 september 2022 wordt er gezwommen in Wassenberg, Roerdalen en Roermond. Deelnemers kunnen individueel, in een groep of met het hele gezin meedoen. Daarnaast kan worden gekozen voor verschillende afstanden van 500, 1000 of 2000 meter of 20 kilometer. De belangrijkste voorwaarde om mee te mogen doen: het bezit van een zwemdiploma. Verder biedt de Roermond City Swim in de aanloop naar het evenement zwemclinics aan, zodat de deelnemers zich optimaal kunnen voorbereiden.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis werd opgericht in 2015 als inloophuis en ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten. Naast het lotgenotencontact krijgen zij ondersteuning en begeleiding. Iedereen is welkom voor een kopje koffie, lezing, luisterend oor, wat rust of een gezamenlijke activiteit. Deze activiteiten zijn meestal gratis, soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Het huis in Roermond is onderdeel van de Landelijke Stichting Toon Hermans Huizen, met vestigingen door heel Nederland.

Schatzoekers in het Regenbooghuis

De stichting Schatzsucher is een initiatief van hospicedienst Regenbogen in Wassenberg. Naast de persoonlijke rouwbegeleiding die zij bieden aan kinderen en jongeren, bieden de Schatzoekers ook cursussen voor leraren aan, om hen zo beter te leren omgaan met rouw in de klas. Ook helpen zij kinderen om te gaan met ernstig zieke ouders of andere naaste familieleden.

De Roermond City Swim wordt gesubsidieerd door het Europese subsidieprogramma Interreg van de euregio rijn-maas-noord. Stadt Wassenberg en Kreis Heinsberg zijn de Duitse projectpartners. Voor wie persoonlijk een financiële bijdrage wil leveren, is het mogelijk om te doneren via de website van de Roermond City Swim. Klik hier voor de donatiepagina.

X