Handel tussen Nederland en Duitsland blijft stabiel

Handel tussen Nederland en Duitsland blijft stabiel

Er werd in augustus 2020 voor 13,2 miljard euro aan goederen tussen Nederland en Duitsland uitgewisseld. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek, Destatis. Hiermee hebben Nederland en Duitsland voor de derde maand op rij meer dan 13 miljard euro gegenereerd. Dat meldt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in Den Haag.

Volgens Günter Gülker, directeur van de DNHK, bewijst dit crisisjaar dat het economische partnerschap tussen Nederland en Duitsland gebaseerd is op groot vertrouwen en erg veerkrachtig is.

Op één na belangrijkste handelspartner van Duitsland

Volgens de nieuwe cijfers van Destatis is Nederland nog steeds de tweede handelspartner van Duitsland. China staat op de eerste plaats; na Nederland volgen achtereenvolgens de Verenigde Staten en Frankrijk. De Nederlands-Duitse handel leverde in de eerste acht maanden van 2020 112 miljard euro op.

De coronacrisis heeft er in Nederland en Duitsland ingehakt, waardoor er ook minder grensoverschrijdend gehandeld is. De daling is echter relatief gematigd: in vergelijking met de eerste acht maanden van 2019 hebben Nederland en Duitsland 11,5 procent minder met elkaar gehandeld. Van alle belangrijke Duitse handelspartnerschappen is dit het op één na beste cijfer. Zo handelde Duitsland met China 0,7 procent meer dan een jaar geleden. De handel met de Verenigde Staten daalde in de eerste acht maanden van 2020 echter met 12,8 procent, de handel met Groot-Brittannië met 16,2 procent en de handel met Frankrijk zelfs met 17,7 procent.

De precieze cijfers zijn hier in te zien.

X