Inspiratie opdoen over buurtaalonderwijs tijdens Conferentie Buurtaal

Inspiratie opdoen over buurtaalonderwijs tijdens Conferentie Buurtaal
De Rijn bij Emmerich.

Op dinsdag 26 maart vindt voor de achtste keer de Dag van de Duitse Taal plaats. Scholen en bedrijven organiseren die dag allerlei activiteiten en acties om de Duitse taal flink in het zonnetje te zetten. Eén van die activiteiten is de Nederlands-Duitse Conferentie Buurtaal van het Nuffic.

Het thema van de conferentie is ‘Praktisch D/NL? Ja, bitte!’. Centraal tijdens de conferentie staat de vraag hoe buurtaalonderwijs op Nederlandse en Duitse scholen geïmplementeerd kan worden. Welke lesmaterialen zijn er? Welk lesmateriaal voor de aansluiting van het basisonderwijs op het voortgezet onderwijs heeft het Nuffic ontwikkeld? Hoe onderhoud je contact met leerlingen over de grens? En welke subsidies voor internationalisering zijn er? De conferentie vindt plaats tijdens een boottocht van het Nederlandse Tolkamer naar het Duitse Emmerich en vice versa.

Tweetalig programma met workshops en presentaties

Leraren Duits en Nederlands, Nederlandse en Duitse coördinatoren en directeuren uit het basis- en voortgezet onderwijs en Nederlandse en Duitse studenten wacht een inspirerend, tweetalig programma. Dagvoorzitter is prof. dr. Paul Sars van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens de boottocht vinden er diverse workshops en presentaties plaats. Sprekers zijn onder andere dr. Sabine Jentges en Henning Meredig van de Radboud Universiteit over het project Nachbarsprache & Buurcultuur, ontgrenzer Christa van Dee en Paulien Lammers. Ook geeft het Nuffic presentaties over subsidies die scholen voor internationalisering kunnen aanvragen. Daarnaast bevat het programma veel verhalen uit de praktijk en is er volop ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. In de middag wordt Emmerich aangedaan en in de avond kan er worden deelgenomen aan een dinerbuffet.

Meer informatie en aanmelding

Aan deelname zijn geen kosten verbonden en er is plaats voor 120 personen. Meer informatie over de conferentie, het precieze programma en een aanmeldformulier vinden geïnteresseerden hier.

X