INTERREG-project DigiPro organiseert afsluitend evenement

INTERREG-project DigiPro organiseert afsluitend evenement

In de Nederlands-Duitse grensregio vinden talloze grensoverschrijdende projecten plaats. Eén daarvan is het INTERREG-project DigiPro, dat in 2017 van start ging. Nederlandse en Duitse mkb-bedrijven die kansen zagen in de digitale transformatie, gingen samen aan de slag met de ontwikkeling van intelligente producten, processen en modellen. Het project loopt nu ten einde. Daarom vindt op dinsdag 28 september op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem het DigiPro Final Event NL-DE plaats.

Met deze bijeenkomst wordt DigiPro op een feestelijke manier afgesloten. De afgelopen vier jaar hebben de deelnemers intensief met elkaar samengewerkt om samen te innoveren en internationaliseren. De deelnemende mkb-bedrijven waren vooral afkomstig uit de maakindustrie, IT-engineering en de technische installatie-sector. Partners waren onder andere Oost NL, Euregio Rijn-Waal en de Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF. Onder andere NRW.BANK was geassocieerde partner.

Tijdens het evenement zal worden teruggeblikt op de ontwikkelingen en de behaalde resultaten. Daarnaast is er aandacht voor de kansen voor de toekomst, hoe bedrijven hierop in kunnen spelen en hoe ze hiermee hun eigen positie kunnen versterken. Daarnaast wordt de DigiPro Award voor het beste grensoverschrijdende samenwerkingsproject uitgereikt.

Programma

Het evenement begint om 14.00 uur en gaat van start met een welkomstwoord van moderator Sander Kleikers. Van 14.10 tot 14.30 uur zullen de projectpartners Euregio Rijn-Waal, Oost NL en MCC spreken over de innovatiekracht van DigiPro. Daarna volgt van 14.30 tot 15.00 uur een vooruitblik op het thema Grensoverschrijdende Samenwerking & Digitalisering door o.a. het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en Provincie Gelderland. Vervolgens zullen diverse ondernemers die hebben deelgenomen aan DigiPro van 15.00 tot 15.30 uur hun verhaal doen en berichten over hun ervaringen. Na een discussieronde met experts over het thema Digital Transformation en de uitreiking van de DigiPro Award tot 16.00 uur volgt de mogelijkheid om on- en offline te netwerken, waarna de bijeenkomst om 17.00 uur afgesloten wordt.

Hybride evenement

De bijeenkomst vindt in hybride vorm plaats: deelnemers kunnen zelf kiezen of ze fysiek of online deelnemen. De coronamaatregelen worden op locatie in acht genomen. Omdat het aantal fysieke plaatsen beperkt is, is het voor geïnteresseerden van belang om zich tijdig aan te melden. Dat kan nog tot en met 21 september via deze link. Deelname is gratis.

X