Kunstenaars kennen geen grenzen: nieuw goedgekeurd project bij de Euregio Rijn-Waal

Kunstenaars kennen geen grenzen: nieuw goedgekeurd project bij de Euregio Rijn-Waal

Op 6 juli heeft het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” goedgekeurd.

De initiatiefnemers Kultur Künste Kontakte uit Emmerich en Liemers Kunstwerk uit Zevenaar en Schouwburg Amphion uit Doetinchem beschikken over een groot netwerk van artiesten en organisatoren in de grensstreek. De projectpartners delen de ervaring, dat zowel de organisatoren als de bezoekers van kunst- en muziekevenementen in zowel Nederland als Duitsland zeer sterk op het eigen land gericht zijn. Er is een terughoudendheid om evenementen in het buurland te organiseren omdat er taalbarrières en uiteenlopende regels zijn. Bovendien is het bijzonder moeilijk om het publiek te overtuigen om de theaters in het buurland te bezoeken. Vanwege taalproblemen zijn bezoekers minder gemotiveerd om de theaters van de omliggende steden net over de grens te bezoeken. Daarnaast adverteren de theaters ook niet in het buurland.

Het doel van de samenwerking is daarom ten eerste om kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun kunst in het buurland te presenteren.  Ten tweede wil het project de toeschouwers stimuleren om de theaters in de omliggende steden te bezoeken en het culturele aanbod in het buurland te leren kennen.  Hiervoor wordt een volledig nieuw marketingconcept ontwikkeld.

Verder zijn er 4 tot 6 concerten gepland, die worden gecombineerd met een kunstexpositie en een film- of beeldperformance. Tijdens het concert zullen beeldend kunstenaars kunstwerken op het podium creëren in harmonie met de muziek. Het publiek ervaart een spectaculair, interactief programma. Kunst en muziek vullen elkaar aan en geven het publiek een breed scala aan indrukken.

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” in het kader van „People to People“ met middelen van het EU-programma Deutschland-Nederland.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X