Als je als Nederlandse ondernemer de Duitse markt wilt betreden, levert dat vaak een heleboel vragen op. Hoe kan ik mijn bedrijf en mijn product of dienst het beste in Duitsland verkopen? Met welke juridische aspecten krijg ik te maken? Waar moet ik op letten als ik adverteer in Duitsland? En met welke social media bereik ik bij onze oosterburen de meeste mensen? Deze vragen en meer worden op donderdag 13 oktober a.s. beantwoord bij de bijeenkomst Road2Germany in `s-Hertogenbosch.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, de DNHK en branchevereniging VHG en is bedoeld voor Nederlandse ondernemers die graag hun activiteiten naar Duitsland willen uitbreiden. Naast de organisatoren zijn er ook diverse commerciële Nederlandse en Duitse bedrijven aanwezig op het netwerkplein.

De deelnemers kunnen verschillende interactieve workshops bezoeken, waar ze antwoord krijgen op vragen omtrent kansen en kansrijke sectoren in Duitsland, markttoetreding, juridische verschillen, cultuurverschillen en grensoverschrijdende communicatie. Ook kunnen de ondernemers een zakelijke pitch in het Duits voorbereiden en oefenen, krijgen ze hulp bij het vinden van zakenpartners en potentiële afnemers en wordt toegelicht hoe software kan helpen bij zakendoen in het buitenland.

De dag vindt plaats bij SAP Nederland aan de Amerikastraat in `s-Hertogenbosch en het programma gaat om 14.00 uur van start. Het volledige programma en de aanmeldknop zijn te vinden op de website van de Kamer van Koophandel.

X