Let’s go digital, digital

Let’s go digital, digital
Het kantoor van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve. (c) STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

Fysiek bezoek van Nederlandse cliënten is sinds weken een rariteit op kantoor. José de Baan, Head of Marketing & Business bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve, ziet hier ook zo snel geen verandering in komen, “ook al versoepelen de regeringen van Duitsland en Nederland de bestaande restricties nu gaandeweg“.

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater biedt Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken (willen) doen of een dochteronderneming willen opstarten, alomvattend juridisch en fiscaal advies. En aan de wensen van deze cliëntèle voldoen de specialisten van dit Duitse advieskantoor steeds vaker op digitale wijze. Zodoende zijn ook zij op weg naar een nieuwe normaliteit.

José de Baan. (c) STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

Adviseren over maatregelen als werktijdverkorting

Met name de experts op het gebied van arbeidsrecht hebben in deze tijden van corona hun handen vol aan de vragen van Nederlandse ondernemers met belangen in Duitsland. Op dit moment gaat het hierbij niet primair om de hoofdlijnen van het Duitse en de verschillen tussen het Nederlandse en Duitse arbeidsrecht, maar vooral om de implicaties van maatregelen zoals werktijdverkorting, om vergunningen en aanvragen hieromtrent. En aangezien de maandelijkse Duitslandborrel als platform om kennis te maken met de wetmatigheden van de Duitse markt op dit moment niet kan plaatsvinden, doen de specialisten van het kantoor hun zegje onder andere via webinars. “Wij spelen hiermee in op de vereisten van deze nare tijd, maar zetten tevens met het oog op het toekomstige zakendoen met Duitsland in op digitalisering”, vertelt José de Baan.

Digitale Duitslandborrel

Omdat zij ook in de komende maanden niet uitgaat van een snelle hervatting van de Duitslandborrel, plant De Baan nu een digitale variant: “Want ook al is straks een groot aantal restricties opgeheven, dan betekent dat nog niet dat Nederlandse ondernemers zomaar hiernaartoe zullen komen.” De pc’s op kantoor zijn inmiddels verder uitgerust voor dit doel; De Baan heeft al een exclusieve videoruimte gereserveerd. “’Zakendoen met Duitsland in tijden van corona’ zou de titel van een van de eerstvolgende digitale Duitslandborrels kunnen luiden”, aldus De Baan. Tijdens deze livestream komen dan de ter zake deskundige juridische en fiscale experts aan het woord. “Voor het vroeger altijd door STRICK aangeboden natje en droogje tijdens de Duitslandborrel moeten de deelnemers in dit geval helaas zelf zorgen.” Een stukje soberheid doet zijn intrede in de nieuwe normaliteit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X