In het eerste deel van onze blogserie met tips voor uitstapjes in Duitsland hebben we een aantal culturele bezienswaardigheden genoemd. In dit tweede deel concentreren we ons op wat rustiger locaties, om lekker te ontspannen en samen van de rust te genieten.

GOP Variété-Theater

Genieten van liveoptredens

Hannover, GOP, Quilitz, Hannover (Foto Frank Wilde)

Acrobatiek in het GOP-theater

In zes Duitse steden (Hannover, Essen, Bad Oeynhausen, Münster, München en Bremen) zijn tegenwoordig GOP Variété-theaters te vinden. Hier komen gasten oren en ogen tekort. Ze kunnen zelf kiezen hoe ze hun avond willen indelen. Zo kunnen ze voor de show van een heerlijk diner genieten in een GOP-restaurant, maar zich ook tijdens een driegangendiner laten vermaken door artiesten van wereldklasse. In het weekend kan de avond worden afgesloten met een glaasje sekt of kan een bezoek worden gebracht aan een van de GOP-clubs. Na afloop geen zin om naar huis te rijden? Een GOP-voorstelling kan ook samen met een hotelovernachting worden geboekt.

Programma

In de prachtige theaterzalen kunnen bezoekers genieten van een spetterende liveshow van artistiek hoog niveau. Om de twee maanden staat er weer een andere show op het programma. Op diverse locaties vinden verschillende shows plaats: de keuze is aan de bezoeker. Het programma loopt uiteen van comedy, rockabilly, muziek en dans tot aan halsbrekende acrobatische toeren. Voor ieder wat wils dus.

Meer informatie is te vinden op: http://www.variete.de/

Live detectivedinner

Krimi-dinner

De familie Ashtonburry

De dagelijkse sleur even vergeten? Ga dan op tijdreis naar de jaren zestig en laat u meevoeren naar een wereld van misdaad in de stijl van misdaadauteur Edgar Wallace. Tijdens een viergangenmenu op een bijzondere locatie wordt de bezoeker opgenomen in de familie Ashtonburry. Men kan kiezen uit vijf verschillende krimi-afleveringen waarin de Ashtonburry kroniek op een boeiende en humoristische manier wordt belicht. Bezoekers kijken niet alleen toe, maar kunnen ook een gastrol spelen.

De show

In de eerste aflevering ‘De gruwelnacht’ viert Lord Ashtonburry op kasteel Darkwood zijn 60e verjaardag. Er zijn echter niet alleen vrienden van de partij, er is ook een duistere gestalte uit het verleden binnengeslopen die de jarige vervloekt…

Het spannende verhaal wordt vervolgd in ‘Een begrafenismaal’. Deze keer rouwen de gasten omdat Lord Ashtonburry overleden is. Of het een natuurlijke dood was, is nog maar zeer de vraag.

In ‘Huwelijk in het zwart’ viert Cora, de dochter van de overleden heer des huizes, haar huwelijksfeest. Maar daar zijn lang niet alle familieleden blij mee. Verdachtmakingen en speculaties vieren hoogtij.

Kasteel Darkwood moet worden geveild, omdat de kosten niet meer zijn op te brengen. ‘Het spook van Darkwood Castle’ waart rond. De bezoeker wordt omringd door geruchten, onbeantwoorde vragen en geheimen.

‘De jacht voor het zwarte veen’ vormt het hoogtepunt van het Schotse jachtseizoen. Voor het eerst wordt een vlakbij gelegen jachtslot in de buurt van de Ashtonburry´s bezocht. Maar wie is eigenlijk de eigenaar?

Het originele ‘Krimidinner’ ontwikkelt zich steeds verder. Alexandra Stamm, schrijfster, bedenkster, regisseuse en producente van dit culinaire evenement is al bezig aan de zesde aflevering. ‘The Funeral Party’ kan inmiddels al in het Engels worden beleefd.

Meer informatie: http://www.krimidinner.de/

Naturpark Schwalm-Nette

Pure idylle

Reiger

De blauwe reiger

Natuurpark Schwalm-Nette, langs de Nederlands-Duitse grens, bestaat dit jaar precies 50 jaar. Zijn meren, moerassen, bossen, akkers, weilanden en heuvelrug vormen de leefomgeving voor zeldzame flora en fauna. Wie beter kijkt, ontdekt onder andere veenkikkers, otters of nachtzwaluwen. Met een beetje geluk zijn er ook kuddes schapen, wilde paarden en de grootste blauwe reigerkolonie van Noordrijn-Westfalen te zien. Hobbybiologen zullen ook orchideeën, ronde zonnedauw en rode dopheide ontdekken. Een aantal daarvan staan zelfs onder natuurbescherming. In het natuurpark staat niet alleen recreatie centraal. Het park wil onder zijn bezoekers ook bewustzijn kweken voor de bescherming van natuur en milieu.

Vrijetijd en recreatie

In het recreatiegebied van het Natuurpark Schwalm-Nette zijn diverse wandel- en fietspaden te vinden. Ook honden zijn welkom. Onderweg kunnen bezoekers genieten van panorama-uitzichten, molens bezichtigen en tussen de bedrijven door even bijkomen in het restaurant. De paden zijn bewegwijzerd en er zijn ook oriëntatieborden geplaatst. Er zijn bovendien negen grensoverschrijdende premiumwandelroutes te vinden. Regelmatig worden er wandel- en fietstochten voor groepen georganiseerd. Zo vindt er bijvoorbeeld een wandeling in de avondschemering plaats, die zowel in het Nederlands als in het Duits wordt aangeboden.

Ook themarondleidingen onder leiding van gecertificeerde landschaps- en natuurgidsen voor groepen en verenigingen zijn mogelijk.

Tijdens de geocaching-tocht nemen gezinnen deel aan een moderne speurtocht. In het natuurpark zijn kleine schatten verstopt die met behulp van een klein GPS-apparaatje opgespoord moeten worden. Tijdens de tocht komen de families meer te weten over het natuurpark.

Meer informatie is te vinden op: http://www.npsn.de/index/lang/de/artikel/1/

Zwem- en saunaparadijs BAHIA in Bocholt

Zwemparadijs

Relaxen bij Bahia

Relaxen bij BAHIA

Echte waterratten kunnen bij zwemparadijs BAHIA terecht. Er is een groot diep bad met schuifdak dat bij mooi weer opengaat, twee glijbanen, een bassin met springtorens, een whirlpool, een buitenbad met een glijbaan en ook nog twee glijbanen binnen. Op de 70 meter lange glijbaan met gekleurde lichten wordt zelfs de tijd bijgehouden. Snelle waaghalzen zijn terug te vinden op het recordbord. De glijbaan ‘Aqua Choice’ kan alleen met een zwemband worden gebruikt. Tijdens de glijpartij kan de ‘passagier’ ervoor kiezen om in de blauwe buis te blijven en zo na 110 meter op zijn bestemming aan te komen, of hij stapt over naar de steile oranje buis.

Saunaoase

Met tien sauna´s zit er in de saunaoase voor iedereen wel iets van zijn gading bij. Enkele hoogtepunten in het BAHIA zijn de boomhutsauna op vijf meter hoogte, de sterrenhemelsauna of het biosaunarium, waarbij de verschillende kleurencombinaties een rustgevend effect hebben. Maar het stoombad en de exotische opgietingen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Daarnaast kunnen de bezoekers gebruik maken van diverse koude bassins, voetenbaden, een whirlpool, vijf rustruimtes en sinds kort ook een zoutwaterbad. In de mediterrane, Moorse saunaoase kunnen saunabezoekers liggend op waterbedden luisteren naar muziek, gezellig bij het haardvuur een boek lezen of in de bedoeïenentent een dutje doen. In de ‘Sansibar’ wordt de lekkere trek gestild. Nog meer verwennerij? Er is ook een groot aanbod van massages en andere wellness-behandelingen.

Meer informatie is te vinden op: http://www.bahia.de/

Mediterana in Bergisch-Gladbach

Warmwaterbronnen

Mediterana beschikt over een eigen bron, die ervoor zorgt dat de waterkwaliteit altijd optimaal is. Binnen zijn verschillende thermaalbaden te vinden, zoals een bruisbad of massagebad met onderwater-massagedouches. Ook buiten zijn er diverse thermale baden, waaronder een zouthoudend magnesiumbad, een nieuw zwavelbad en tevens het warmste bassin van Mediterana. Ook is er een wedstrijdbad. En dit is nog maar een kleine greep uit de sport- en spamogelijkheden.

Saunaoase

Neubau der Mediterana Wellnessanlage © Foto Dirk Holst DH STUDIO K…LN, H a u p t s t r. 2 3 9, 5 1 1 4 3 K š l n, V e r š f f e n t l i c h u n g n u r m i t H o n o r a r n a c h M F M o d e r B V P A, m i t N a m e n s n e n n u n g u n d B e l e g e x em p l a r, B a n k v e r b i n d u n g, K r e i s s p a r k a s s e K o e l n, B L Z 3 7 0 5 0 2 9 9, K o n t o 9 6 1 4 0

Het ‘Haus der Elemente’ in Mediterana

De saunaoase van Mediterana is onderverdeeld in een Indisch-Arabische en een Spaans-Moorse wereld. De Indisch-Arabische wereld bevat acht rustruimtes, een arcade, drie tuinen en een Rajastani- en Elementencomplex. De Spaans-Moorse wereld is uitgerust met zes rustruimtes, een Oriëntaals bad, een voetbad, drie zwembaden en tien sauna´s. Bezoekers kunnen zelf uitproberen, waar ze zich het lekkerst voelen. Zoals in iedere sauna staan hier ook regelmatig ceremonies en opgietingen op het programma. Een bijzonderheid is de livemuziek en performance tijdens het saunabezoek. De kleine en grote trek kan in een van de vele restaurants en bars worden gestild.

Mediterana biedt ook arrangementen met hotelovernachting aan.

Meer informatie: http://www.mediterana.de/mediterana.html

Lena WamersOver de auteur

Lena Wamers (1996) studeert sinds 2014 International Management aan de Westfälischen Hochschule Bocholt. Na haar bachelor wil ze zich specialiseren in internationale marketing of PR. Tijdens haar stage bij mediamixx heeft ze hier alvast aan kunnen proeven.

 

 

X