Duits-Nederlandse Handelsdag biedt groeipotentieel voor bedrijven

Duits-Nederlandse Handelsdag biedt groeipotentieel voor bedrijven

Op woensdag 18 november 2015 vindt voor de zesde keer de Duits-Nederlandse Handelsdag plaats in Mönchengladbach. Tijdens deze dag worden honderden ondernemers uit Nederland en Duitsland verwacht die hun grensoverschrijdende netwerk verder willen uitbreiden en onderhouden. Jan-Willem van Dam van telemarketingbedrijf Vendere Deutschland GmbH vertelt waarom zij Platinum Partner zijn van het evenement.

Jan-Willem van Dam met zijn team van Vendere Deutschland
Jan-Willem van Dam met zijn team

Tijdens de Duits-Nederlandse Handelsdag in het Borussia-Park in Mönchengladbach presenteren meer dan 60 Nederlandse en Duitse bedrijven zich op de informatiemarkt. Ook staan er een b2b-matchmaking en diverse workshops op het programma. Dit alles met maar één doel: zakelijke activiteiten tussen Nederland en Duitsland stimuleren en verdiepen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Vendere is dit jaar voor de derde keer aanwezig tijdens de Duits-Nederlandse Handelsdag. Dit jaar zelfs als Platinum Partner. Het bedrijf is gespecialiseerd in kwalitatieve telemarketing en timmert succesvol aan de weg in Nederland en Duitsland. “Wij hebben als oorspronkelijk Nederlands bedrijf met een GmbH in Duitsland veel ervaring met grensoverschrijdend zakendoen. Als Platinum Partner bezit je als sponsor de hoogste status en ben je optimaal zichtbaar in alle communicatie-uitingen”, legt Jan-Willem van Dam, procuratiehouder en bedrijfsleider van Vendere Deutschland GmbH, uit. De Duits-Nederlandse Handelsdag is volgens Van Dam een belangrijk platform voor ondernemers die mogelijke zakenpartners uit het buurland willen ontmoeten. “De contacten die je als ondernemer tijdens de Handelsdag opdoet, zijn heel waardevol. Wij hebben in voorgaande jaren diverse klanten overgehouden aan de Handelsdag. Ook de matchmakings zijn in dit opzicht een goede manier om interessante zakenpartners te ontmoeten. De Handelsdag biedt veel groeipotentieel voor Nederlandse en Duitse bedrijven.”

Zoek de overeenkomsten
Vendere (Latijn voor ‘verkopen’) is in 2002 in Nederland opgericht en uitgegroeid tot een specialist op het gebied van commerciële communicatie. Het bedrijf laat zien dat telemarketing een vak apart is en heeft professionele telemarketeers in dienst die hun talenten bij diverse bedrijven inzetten. Sinds 2008 is het bedrijf onder de naam Vendere Deutschland GmbH actief vanuit Duitsland. De Duitse tak telt inmiddels 15 medewerkers en groeit nog steeds. Vanuit het Duitse kantoor bedient Vendere met diverse native consultants vrijwel het gehele Europese taalgebied. Van Dam merkt wel dat de drempel naar de buren voor veel bedrijven nog steeds hoog is. “De toenemende focus op onderlinge cultuurverschillen weerhoudt bedrijven er van om de stap naar de Duitse markt te maken. Er bestaan nog steeds veel vooroordelen over Duitsers, maar zoveel verschillen onze culturen nou ook weer niet van elkaar. Kijk liever naar de overeenkomsten en maak commercieel gebruik van culturele diversiteit.”

Het team van Vendere Deutschland aan het werk
Het team van Vendere Deutschland aan het werk

Gewoon de telefoon pakken
Jan-Willem van Dam woonde in het verleden twee jaar in Düsseldorf en drie jaar in Polen. Hij spreekt vloeiend Duits en heeft veel kennis van zowel de Nederlandse als Duitse markt. Tijdens de Handelsdag geeft hij een workshop over succesvol grensoverschrijdende verkoop. Welke tip kan hij ondernemers meegeven die de stap naar het buurland willen maken? “Pak gewoon de telefoon en bel potentiële klanten op. Neem een informant uit het buurland in de arm die de Duitse markt goed kent en die jou in contact kan brengen met mogelijke klanten. Denk vooral pragmatisch en maak het jezelf niet onnodig ingewikkeld.”

Meer informatie over de Duits-Nederlandse Handelsdag is te vinden op http://www.wirtschaftsforum-ihk.de/de/sites/nl-wirtschaftsforum/Informatie-voor-Nederlandse/index.html. Hier kunnen geïnteresseerde ondernemers zich ook (gratis) aanmelden.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X