Mach-Mit-pakketten te bestellen voor Dag van de Duitse Taal

Mach-Mit-pakketten te bestellen voor Dag van de Duitse Taal

Op 22 september 2021 is het weer zover: dan vindt weer de jaarlijkse Dag van de Duitse Taal plaats. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje om het bewustzijn over het belang van deze taal te vergroten. Docenten Duits kunnen nu het Mach-Mit-pakket bestellen, dat gadgets, brochures, lesmateriaal en versieringen bevat. Hiermee kunnen ze in hun lessen extra aandacht aan de Dag van de Duitse Taal besteden.

Mach Mit!, een initiatief van de Actiegroep Duits, organiseert sinds 2012 de Dag van de Duitse Taal. Scholen, bedrijven, instellingen en organisaties organiseren op deze dag allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. In 2020 was het thema ‘moderne Duitse literatuur’.

Nog te bestellen t/m 20 juli

Docenten kunnen het Mach-Mit-pakket nog t/m 20 juli 2021 bestellen. Om zo veel mogelijk scholen te kunnen bedienen, kan elke school slechts één pakket bestellen. De eigen bijdrage is €15,-, waarmee o.a. de verzend- en verpakkingskosten worden betaald.

Het pakket kan hier besteld worden. Docenten ontvangen het pakket uiterlijk één week voor de Dag van de Duitse Taal.

Actiegroep Duits

De Actiegroep Duits is een samenwerking tussen de Duitse Ambassade in Den Haag, de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), het Goethe-Institut Niederlande, Nuffic en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA). De Actiegroep Duits organiseert naast de Dag van de Duitse taal ook verschillende activiteiten, zoals de Mach-Mit-Mobil en de verkiezing tot Docent Duits van het jaar.

X