Meer grensoverschrijdende samenwerking op gebied van mobiliteit

Meer grensoverschrijdende samenwerking op gebied van mobiliteit
De delegatie van de vijf provincies en Noordrijn-Westfalen op het station in Zwolle. Foto: (c) Provincie Overijssel.

De provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Overijssel en het ministerie van Verkeer in Noordrijn-Westfalen gaan samen het grensoverschrijdende personen- en goederenvervoer over weg, water en spoor verbeteren. De partners willen de grensbarrières op dit gebied zoveel mogelijk wegnemen.

Om dit te bereiken ondertekenden de vijf provincies en het Duitse ministerie op 25 februari 2019 een gezamenlijke werkagenda mobiliteit en verkeer. De gedeputeerden Conny Bieze (Provincie Gelderland), Eric Geurts (Provincie Limburg), Christophe van der Maat (Provincie Noord-Brabant), Bert Boerman (Provincie Overijssel), Floor Vermeulen (Provincie Zuid-Holland) en minister Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen) zetten hun handtekening onder de werkagenda.

Verbetering van grensoverschrijdend spoorvervoer

Een belangrijk punt op de werkagenda is de verbetering van het grensoverschrijdend spoorvervoer op de korte afstand. De partners willen de frequentie van de verbinding van Dortmund naar Enschede verhogen en de verbinding Münster-Enschede elektrificeren en deze doortrekken naar Zwolle. Ook de verbinding Eindhoven-Venlo-Düsseldorf staat op de spooragenda, met ambities tot uitbouw naar Den Haag/Rotterdam. Een ander aandachtspunt is de IC van Amsterdam/Schiphol via Eindhoven-Heerlen en het doortrekken daarvan tot aan Aken-Keulen. Op de lange afstand moeten de Intercityverbindingen Amsterdam-Arnhem-Düsseldorf-Keulen-Frankfurt en de treinverbinding tussen Amsterdam-Hengelo-Osnabrück-Berlijn worden verbeterd.

Grensoverschrijdend busvervoer en snelfietsroutes

Busverbindingen en steekvervoer zijn in vele grensregio’s een essentiële pijler voor de arbeidsmobiliteit, bevordering van recreatie en de bereikbaarheid van onderwijsinstellingen. De partners willen zich daarom sterk maken voor de realisatie en uitbreiding van grensoverschrijdende busverbindingen, zoals die van Aalten naar Bocholt en van Nijmegen naar Kleve. Ook op het gebied van (e-)ticketing moeten er stappen worden gemaakt.
Snelfietsroutes, zoals de Euregio Radschnellweg, moeten verder ontwikkeld worden. Hiermee kan een bijdrage worden geleverd aan een duurzame grensoverschrijdende mobiliteit en de versterking van de grensregio als geheel op toeristisch en economisch vlak.

Binnenscheepvaart als belangrijk speerpunt

In de intentieverklaring tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen van 19 november 2018 vormt de binnenscheepvaart een belangrijk speerpunt. De partners zijn overeengekomen te zullen onderzoeken of en hoe de partners van deze werkagenda een bijdrage aan de realisatie kunnen leveren. Hierbij kan gedacht worden aan de uitwisseling van ervaringen over de aanpak van duurzaamheid en de implementatie van alternatieve brandstoffen.

Vervoer over de weg

De weg is nog steeds de meest gebruikte transportweg binnen de Nederlands-Duitse infrasamenwerking. Om te zorgen dat deze zo goed en efficiënt mogelijk kan worden benut zijn gezamenlijke inspanningen nodig. Dat geldt onder meer voor een goede afstemming van het beheer, de uitbouw en het verkeersmanagment aan weerszijden van de grens.

Logistieke hotspot

Nederland en Noordrijn-Westfalen vervullen binnen Europa samen een toonaangevende rol op het gebied van transport en logistiek. Het is van groot belang om deze positie nu en in de toekomst te behouden en ook op de lange termijn Europees en wereldwijd concurrerend te blijven. Om dit te bewerkstelligen moeten pilots over de verbetering van het parkeren van vrachtwagens langs de corridors worden gestart. Ook moet er kennis over logistieke concepten, in het bijzonder omtrent de verbinding tussen de zeehavens en het achterland, worden uitgewisseld.

Zinvolle uitwisseling van ervaringen

Mobility as a Service (MaaS), mobiliteitsoplossingen aangepast op de individuele gebruiker, speelt in de huidige tijd een steeds grotere rol. De partners zijn het er dan ook over eens dat een uitwisseling van ervaringen met nieuwe mobiliteitsconcepten zinvol is. Dat geldt ook voor het beschikbaar stellen van naadloos aansluitende reis- en verkeersinformatie voor het individuele en openbaar vervoer.

Smart mobility als kans én uitdaging

Smart mobility biedt grote kansen voor de toekomst, maar vormt tegelijkertijd een flinke uitdaging. De partners hebben in het kader van Mobility NL-NRW de werkgroep ´Smart Mobility Solutions’ ingericht, waarin een regelmatige uitwisseling en een grensoverschrijdende afstemming over dit onderwerp plaatsvindt.

De volledige tekst van de werkagenda is hier te vinden.

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X