De zomervakantie komt er weer aan en veel mensen gaan er een paar dagen of weken tussenuit. Steeds meer Nederlanders kiezen daarbij voor Duitsland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Bundesamt für Statistik.

In de eerste vier maanden van 2019 steeg het aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland met 5,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De maand april liet zelfs een groei van 16,6 procent ten opzichte van april vorig jaar zien. Hierbij gaat het om hotels en accommodaties met minimaal tien bedden.

Niet alleen meer Nederlandse toeristen

Duitsland wordt ook bij toeristen uit andere landen steeds geliefder. Het Bundesamt für Statistik registreerde van januari tot en met april 2019 23,8 miljoen internationale overnachtingen; een stijging van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Volgens Petra Hedorfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), heeft dat onder andere te maken met de datum van Pasen: “De late datum van de paasvakantie in april van dit jaar leidde tot een bijzonder groot aantal reizen vanuit de belangrijkste Europese markten. We registreerden een groei met dubbele cijfers uit Nederland, Italië, Spanje, Denemarken en Zweden.”

Duitsland ook als kampeerland in trek

Ook als kampeerbestemming wordt Duitsland door Nederlanders gewaardeerd: uit een onderzoek van Zoover.nl bleek dat Duitsland in 2019 met stip op de eerste plaats staat. Het land laat Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk en Luxemburg achter zich. Daarom kreeg Duitsland onlangs de ‘Zoover Award voor Beste Campingland van Europa 2019’.

X