NRW-minister Pinkwart op werkbezoek bij Provincie Limburg

NRW-minister Pinkwart op werkbezoek bij Provincie Limburg
Minister Andreas Pinkwart. © MWIDE NRW/F. Wiedemeier

Op donderdag 2 juni bracht prof. dr. Andreas Pinkwart, minister van Economische Zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, een werkbezoek aan de provincie Limburg. Centraal stond de grensoverschrijdende samenwerking tussen Limburg en Noordrijn-Westfalen op het gebied van energie en innovatie. Samen met Provincie Brabant werken deze twee regio’s al langere tijd in diverse energie- en innovatieprojecten succesvol met elkaar samen.

“We willen het grensoverschrijdend potentieel benutten en de innovatiekracht en concurrentiekracht van het Nederlands-Noordrijn-Westfaalse grensgebied vergroten”, aldus Pinkwart.

Interreg

Op het programma stond als eerste een gesprek met gouverneur Emile Roemer en gedeputeerde Stephan Satijn van Provincie Limburg. Zij spraken met elkaar over het belang van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van energie-innovatie en de rol van Interreg-projecten hierin. Vervolgens werden drie succesvolle grensoverschrijdende projecten vanuit Interreg Deutschland-Nederland en Interreg Euregio Maas-Rijn voorgesteld. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

X