Nederland, Duitsland en België willen WK voetbal voor vrouwen in 2027 organiseren

Nederland, Duitsland en België willen WK voetbal voor vrouwen in 2027 organiseren

De KNVB, de Duitse voetbalbond DFB en de Belgische voetbalbond RBFA hebben de handen ineengeslagen: zij willen in 2027 samen het WK voetbal voor vrouwen organiseren.

De drie voetbalbonden hebben hun ambitie kenbaar gemaakt bij wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalorganisatie UEFA. De drie landen willen voor het einde van dit jaar verdere afspraken maken en deze vastleggen in een convenant. Daarna volgen gesprekken met de autoriteiten en potentiële speel- en trainingslocaties. Het is nog niet bekend wanneer duidelijk zal zijn waar het WK in 2017 georganiseerd zal worden.

Goede buren

Volgens de KNVB hebben de drie landen een duidelijk gezamenlijk doel. “Het vrouwenvoetbal staat traditioneel bekend om haar sterke community-gevoel, waarbij alle betrokkenen oog hebben voor het grotere geheel, namelijk het verder brengen van de sport. Zowel op als buiten het veld. Dat wij dit project als drie voetbalconcurrenten, en tevens goede buren, gezamenlijk oppakken, sluit heel mooi aan bij dit gedachtegoed.”

“Voetbal nationaal en mondiaal een impuls geven”

Het Nederlandse team werd in 2017 Europees kampioen in eigen land en bereikte vorig jaar de WK-finale, waarin de Verenigde Staten te sterk voor ze waren. Het Duitse vrouwenteam behoort al decennia tot de wereldtop, met twee wereldtitels en acht Europese titels. Het Belgische team deed slechts één keer mee aan een eindtoernooi. “Het vrouwenvoetbal in onze landen bevindt zich weliswaar in andere fases van ontwikkeling, maar we delen aspiratie om met de organisatie van dit WK de sport nationaal én mondiaal een impuls te geven. We geloven erin dat we door dit staaltje teamwork echt het verschil kunnen maken en de kans om dit toernooi te mogen organiseren vergroten”, aldus de KNVB.

Promotievideo

De drie voetbalbonden maakten samen een promotievideo, waarin de rijke voetbalhistorie van Nederland, Duitsland en België wordt uitgedragen:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X