Nederland in Duitsland onderscheiden als ‘beste logistieke regio’

Nederland in Duitsland onderscheiden als ‘beste logistieke regio’
Aad Veenman neemt de VerkehrsRundschau Image Award in ontvangst (c) Topsector Logistiek

Nederland heeft de eerste prijs gewonnen als beste logistieke regio in de VerkehrsRundschau Markenstudie Image-Ranking. Dat is een marktonderzoek waarin de aantrekkelijkheid van de Duitsland omringende landen als vestigingsplaats voor logistieke activiteiten wordt bepaald.

De eerste positie van Nederland is gebaseerd op een grote enquête onder logistieke beslissers in industrie en handel in Duitsland (verladers). VerkehrsRundschau is een toonaangevende website en tijdschrift in Duitsland over Transport en Logistiek. Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek, nam vorige week tijdens het VerkehrsRundschau Gala in het Bayerischer Hof te München de prijs in ontvangst.

Veenman bedankt in München het Nederlandse bedrijven, de betrokken kennisinstellingen en de overheid voor hun inzet. “We hebben in die gouden driehoek binnen het topsectorenbeleid hard gewerkt aan kennisontwikkeling en innovaties die Nederland als ‘Gateway to Europe’ nóg aantrekkelijker maken. Ik ben erg trots op deze award. Het betekent erkenning van de gezamenlijke inspanningen binnen het Topsectorenbeleid om de aantrekkelijkheid van Nederland als logistieke vestigingsplaats verder te versterken. Nederland – net als Duitsland – staat al jaren aan de top in de World Bank Logistics Performance Index (LPI) en we verwachten ook dit jaar weer een hoge score. Deze VerkehrsRundschau verkiezing bevestigt dat beeld. Dat we zijn verkozen door onze Duitse buren – net als wij logistieke alleskunners – maakt deze prijs extra bijzonder”, aldus Veenman tijdens de uitreiking.

Veenman eindigt zijn speech met een vooruitblik op een belangrijke handelsmissie. “Als teken van de sterke vriendschaps-, handels- en logistieke relatie tussen Nederland en Duitsland, brengt Nederland een bezoek aan Beieren van 12 tot en met 14 april waarin onder meer de logistieke sector centraal staat. In München zijn we voornemens de railterminal en diverse grote distributiecentra te bezoeken en in Nürnberg vindt een logistiek seminar plaats waar ik u graag weer terug zie. Hierin werken we samen met onze Duitse partners.”

Lees meer op de website van de Topsector Logistiek.

X