Nederlands-Duits dienstencentrum bij Winterswijk komt steeds dichterbij

Nederlands-Duits dienstencentrum bij Winterswijk komt steeds dichterbij

De kans dat het Nederlands-Duitse dienstencentrum Gaxel, dat op de Nederlands-Duitse grens bij Winterswijk moet verrijzen, gerealiseerd gaat worden, wordt steeds groter. Onlangs wees de Raad van State de bezwaren van de laatste bezwaarmakers af, waarmee het bestemmingsplan aan Nederlandse zijde onherroepelijk is geworden. Dat betekent dat er aan de Nederlandse kant van het project groen licht is.

De bouw van het grensoverschrijdende complex, dat officieel GaxelGrens/zWorkCenter (GGC) gaat heten, kan echter pas beginnen wanneer er ook aan Duitse kant toestemming is. Volgens René Nijland van gemeente Winterswijk kan dat nog tot het voorjaar duren. Daarna kunnen gemeente Winterswijk en de aangrenzende Duitse gemeente Vreden aan de slag met de aanbesteding. Het gebouw moet een oppervlakte van 1800 m² krijgen.

Er zijn inmiddels al zestig geïnteresseerde gebruikers voor het gebouw. Logisch, zegt Nijland: ”Het biedt veel bedrijven voordeel omdat ze dan op één plek zitten met zowel een Duitse als een Nederlandse postadres.”

Lees verder bij De Gelderlander.

X