Netwerkbijeenkomst Innovatie: nieuwe Interreg-projecten in grensregio

Netwerkbijeenkomst Innovatie: nieuwe Interreg-projecten in grensregio

Veel ondernemers, met name in de Nederlands-Duitse grensregio, zullen het herkennen: een kijkje aan de andere kant van de grens biedt vaak mooie bedrijfsmogelijkheden. Onze oosterburen vormen niet alleen een potentiële nieuwe markt, maar bieden ook nieuwe kennis, inzichten en innovaties. Om de stap naar Duitsland te kunnen maken, is het handig om een uitgebreid netwerk te hebben. Ook extra financiële ondersteuning kan van pas komen. Daarom organiseren de EUREGIO in Gronau en de Eems Dollard Regio in Bad Nieuweschans op 24 november een evenement, waarbij niet alleen genetwerkt, maar ook meer informatie over financiële ondersteuning ingewonnen kan worden.

Om samenwerking over grenzen heen te stimuleren, is het Interreg VI Deutschland-Nederland-programma in het leven geroepen. Binnen dit Europese subsidieprogramma worden Duitse en Nederlandse organisaties die grensoverschrijdende projecten uitvoeren financieel ondersteund.

Kennismaken met branchegenoten

De netwerkbijeenkomst op 24 november is specifiek gericht op de sectoren HTSM, Agro & Food, Energie & Klimaat en Health & Care. Bedrijven die binnen deze sectoren actief zijn en projecten over de grens willen opstarten, zijn van harte welkom om kennis te maken met branchegenoten uit Nederland en Duitsland en informatie in te winnen over (de aanvraag van) Interreg VI-subsidies.

Meer informatie en aanmelden

De Netwerkbijeenkomst Innovatie vindt plaats op donderdag 24 november van 10.00 tot 15.00 uur bij NINO Hochbau in Nordhorn. Meer informatie over het programma en de aanmelding zal bekend worden gemaakt op de website van Interreg VI Deutschland-Nederland.

X