Nieuw tv-programma op RTV Drenthe over Nederlands-Duitse samenwerking

Nieuw tv-programma op RTV Drenthe over Nederlands-Duitse samenwerking
De presentatoren Anika Möllmann en Wolter Klok.

RTV Drenthe zond woensdag 7 juni de eerste aflevering uit van het nieuwe televisieprogramma ‘Zonder grenzen/Ohne Grenzen‘. In dit programma gaan de Nederlandse presentator Wolter Klok en de Duitse presentatrice Anika Möllmann op zoek naar verschillen, overeenkomsten en samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Het programma wordt tweewekelijks uitgezonden.

Anika Möllmann en Wolter Klok zijn allebei op onderzoek uit geweest in het buurland, op zoek naar vooroordelen en verschillen. Wiens reportage zal als eerste worden uitgezonden, vragen ze zich af. “Schnick, schnack, schnuck?”, vraagt Anika. Wolter Klok kijkt haar niet begrijpend aan. “Oh, je bedoelt steen, papier, schaar!”.

Dit is slechts een klein voorbeeld van een Babylonische spraakverwarring tussen Nederlanders en Duitsers. Beide presentatoren gaan het buurland in en duiken in de cultuurverschillen. Anika eet voor het eerst een frikadel uit de muur, verwondert zich over de mooie fietspaden in Nederland en koopt een zak drop op de markt. Wolter ziet zijn vooroordeel bevestigt dat Duitsers vaak de rolluiken naar beneden hebben en dat Nederlanders vaak in Duitsland gaan winkelen vanwege de lagere prijzen. Ook blijken Duitsers hun voortuinen beter op orde te hebben dan Nederlanders.

Verder besteedt het programma aandacht aan het 40-jarig bestaan van de Eems Dollard Regio en aan de Limburgse handballer Nicky Verjans, die op het hoogste niveau handbalt bij de Duitse club HSB Nordhorn-Lingen.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van ‘Zonder grenzen/Ohne Grenzen‘.

X