Nieuwe D-NL Speeddatesessie op 30 mei

Nieuwe D-NL Speeddatesessie op 30 mei

Voor ondernemers is het een heel belangrijk onderdeel van hun werk: netwerken. Of het nu gaat om het leggen van contacten met nieuwe klanten of het onderhouden van contact met bestaande klanten, partners of collega’s uit de branche: een goed netwerk is voor hen essentieel. Toen fysiek netwerken tijdens de coronapandemie onmogelijk was, besloten Anouk Ellen Susan (Businessclub Deutschland Niederlande) en Wouter Timmermans (Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland) een online netwerkevenement op te zetten. Inmiddels is deze zogenoemde Nederlands-Duitse Speeddatesessie uitgegroeid tot een terugkerend evenement. De volgende editie zal plaatsvinden op 30 mei.

Aan de Speeddatesessies doen altijd deelnemers uit uiteenlopende sectoren mee: van overheid tot ICT en van marketing tot het onderwijs. De gemene deler is dat de deelnemers allemaal een link met zowel Nederland als Duitsland hebben. Ze geven bijvoorbeeld les in de buurtaal, bieden interculturele trainingen aan of verkopen producten of diensten aan de andere kant van de grens.

Nadere kennismaking

Bij de sessies zijn vaak bekende gezichten aanwezig, maar er sluiten ook regelmatig nieuwe deelnemers aan. “Ik verheug me er iedere keer weer op om nieuwe deelnemers te ontmoeten en vaste deelnemers beter te leren kennen”, aldus Susan, die de speeddatesessies modereert. Na een plenair gedeelte spreken de deelnemers elkaar in kleine groepjes van 2 à 3 personen. Dit geeft ze de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Organisatoren

De speeddatesessies worden mede mogelijk gemaakt door de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln, de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, de Businessclub Deutschland Niederlande, de Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve e.V., de Deutsch-Niederländischer Businessclub IHK Aachen, het Deutsch-Niederländisches Geschäftsforum München, de Business Club Maas-Rhein, de Grenzhoppers en het Verband Deutscher Unternehmerinnen (VDU). AHA24x7.com is mediapartner van het initiatief.

Aanmelding en meer informatie

De eerstvolgende speeddatesessie staat gepland op dinsdag 30 mei van 12:00 tot 13:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@anoukellensusan.de. In de aanloop naar de bijeenkomst zullen zij een Zoom-link ontvangen waarmee ze kunnen deelnemen.

 

X