Ondernemers lichten scholieren voor over belang Duits

Ondernemers lichten scholieren voor over belang Duits

In de week van 23 tot en met 27 januari organiseert de Actiegroep Duits weer het gastlesprogramma Duits werkt! Ondernemers bezoeken middelbare scholen en mbo-instellingen en geven leerlingen voorlichting over het belang van de Duitse taal voor hun toekomst. Het doel hiervan is om scholieren te enthousiasmeren voor het schoolvak Duits en hen aan te sporen om de taal te leren.

De ondernemers zullen uitleggen hoe waardevol het beheersen van de Duitse taal binnen hun vakgebied is en dit met praktijkvoorbeelden staven. Aan bod komt onder andere het belang van Duits binnen de samenwerking met Duitse bedrijven of hoe het spreken van de Duitse taal je baankansen beïnvloedt. Doordat de gastlessen in het Nederlands worden gehouden, zijn deze laagdrempelig voor de leerlingen.

Aanmelden en meer informatie

Zowel scholen als bedrijven kunnen zich nog aanmelden voor Duits werkt! Voor meer informatie kunnen zij terecht op de website van Mach mit! of contact opnemen met Hendrike Oosterhof van de Duits-Nederlandse Handelskamer via 0031 70 3114 130 of h.oosterhof@dnhk.org.

Wie zich voor Duits werkt! wil aanmelden, kan dit doen via het aanmeldformulier op de website.

X