Onderzoek naar betere afstemming tussen hogescholen en bedrijfsleven. Doe mee!

Onderzoek naar betere afstemming tussen hogescholen en bedrijfsleven. Doe mee!

Academic Alliance Europe werkt in samenwerking met de Hamburg University of Applied Sciences (HAW) en de University of the West of Scotland (UWS) aan een onderzoek naar competenties voor een internationale werkomgeving. Het doel van het onderzoek is het verbeteren van de afstemming tussen hogescholen en organisaties vanuit een internationaal perspectief. Bedrijven die actief zijn in Duitsland worden opgeroepen deel te nemen aan het onderzoek.

Internationaal zakendoen en werken in en met internationale teams zijn een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Veel bedrijven verkopen hun producten en diensten aan andere landen, halen onderdelen uit het buitenland of hebben te maken met medewerkers of consumenten vanuit verschillende culturen. Uit onderzoek blijkt dat de aansluiting tussen opleidingen en de benodigde competenties op de arbeidsmarkt te wensen overlaat. De vele ontwikkelingen op het gebied van internationalisering maken deze afstemming nog uitdagender.

Afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt

Het doel van het onderzoek, getiteld “A study to explore the alignment of business competencies in Higher Education degrees and the requirements for employment in an international arena”,  is om te onderzoeken welke competenties je nodig hebt als je als middle manager werkzaam bent in een Duits-Nederlandse handelsomgeving, en welke competenties door hogescholen in Nederland hiervoor worden aangeboden.

Met het onderzoek willen de partners een bijdrage leveren aan het verbeteren van de afstemming tussen hogescholen en organisaties; dit vanuit het perspectief van de internationale werkomgeving.

Gezocht: bedrijven die actief zijn op de Duitse markt

De focus in dit onderzoek ligt op organisaties die actief zijn in Duitsland, de belangrijkste handelspartner van Nederland. Academic Alliance Europe is voor dit onderzoek op zoek naar bedrijven en organisaties die zaken doen in Duitsland. Hogescholen moeten niet alleen kijken naar welke behoeften studenten hebben, maar ook naar de behoeften van het toekomstige werkveld. Welke behoeften hebben bedrijven die actief zijn op de Duitse markt?

Een bijdrage aan dit onderzoek wordt zeer op prijs gesteld. Het invullen van de vragenlijst kan online en duurt slechts 20 minuten. Klik hier (https://www.survio.com/survey/d/W7M9W9D8H4H5P2V7H) voor de link naar de enquête.

De belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn begin 2018 verkrijgbaar bij Academic Alliance Europa via info@aa-europe.eu.

X