Online informatiesessie over internationalisering: wat zijn de eerste stappen?

Online informatiesessie over internationalisering: wat zijn de eerste stappen?

Even de grens over, naar Duitsland of naar België: voor veel Limburgers is dat een niet weg te denken onderdeel van het dagelijks leven. Even in Duitsland tanken, boodschappen doen, een dagje winkelen of er misschien wel werken. Ook veel ondernemers steken regelmatig de grens over – want er liggen in Duitsland veel kansen. Maar hoe zet je de eerste stappen wanneer je als ondernemer wil internationaliseren? LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg, organiseert op 27 januari een online informatiesessie over dit thema.

Wanneer bedrijven de eerste stappen in het buitenland willen zetten, kan LIOF ze daarbij helpen. LIOF kan hen bijvoorbeeld informeren over de kansen in het buitenland en hen koppelen aan interessante buitenlandse partijen. Daarnaast organiseert LIOF buitenlandse handelsmissies en bezoeken aan Duitse beurzen.

Deelnemers aan de informatiesessie krijgen informatie over de diensten van LIOF en haar netwerkpartners, zoals de Limburgse Werkgevers Vereniging (LVW) en MKB-Limburg, op het gebied van internationalisering en exportbevordering.

Programma

De informatiesessie begint om 13.00 uur en duurt tot 14.00 uur. LIOF zal de bijeenkomst openen met een kort welkomstwoord en informatie over internationale ondersteuning. Daarna volgen Julian Wolff, Chief Representative bij NBSO Frankfurt, en Lucie Gerresheim, handelsmedewerker bij het Consulaat-Generaal in Düsseldorf. Zij zullen informeren over de dienstverlening die zij als Nederlandse posten in Duitsland aan ondernemers kunnen bieden. Om 13.30 komt Joris Tenhagen, directeur van Pharox, aan het woord. Het bedrijf uit Venlo is al succesvol actief in het buitenland. Tenhagen zal vertellen over zijn ervaringen met LIOF en de weg naar een succesvolle landing in het buitenland. Om 13.50 uur is er tijd voor het beantwoorden van vragen van deelnemers.

Meer informatie en aanmelding

Meer informatie over de informatiesessie is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden. Tijdens de aanmelding kunnen indien gewenst ook vragen ingediend worden, die tijdens of na het online event beantwoord zullen worden.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X