Op de fiets de grensregio verkennen

Op de fiets de grensregio verkennen

Wie de grensregio eens vanuit een ander perspectief wil bewonderen, wordt op zondag 11 september op zijn wenken bediend: die dag organiseert Bruisend Overdinkel een grensoverschrijdende fietstocht voor het hele gezin. De ’Textielroute’ voert de deelnemers door de grensoverschrijdende textielgeschiedenis van Overdinkel en omgeving. Tijdens de 25 kilometer lange route worden onder andere Overdinkel, Losser en verschillende plekken in Duitsland aangedaan. Onderweg is er ruimte voor bijzondere tussenstops.

Het startpunt van de fietstocht is bij ’t Trefhuus in Overdinkel. Tussen 10 en 12 uur kunnen de deelnemers vanuit hier aan hun tocht beginnen. Deelname is gratis, hoewel een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Organisatie en subsidiëring

Bruisend Overdinkel is een organisatie die zich inzet voor de coördinatie en organisatie van (toeristische) activiteiten voor de inwoners van Overdinkel. De fietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door Interreg Deutschland-Nederland, een Europees subsidieprogramma dat grensoverschrijdende projecten ondersteunt.

X