Spreekuur voor grenspendelaars in regio Venlo

Spreekuur voor grenspendelaars in regio Venlo

Iedere maand organiseert het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord spreekuren voor grenspendelaars – niet alleen in hun vestigingsplaats Mönchengladbach, maar ook in Venlo en Roermond. Grenspendelaars kunnen tijdens deze spreekuren al hun vragen met betrekking tot werken, wonen of studeren aan de andere kant van de grens stellen. Op vrijdag 9 september staat het eerstvolgende spreekuur in Venlo gepland. Tijdens dit spreekuur zal ook de Deutsche Rentenversicherung (DRV) aanwezig zijn.

Dit Duitse pensioenverzekeringsverbond is slechts één keer per jaar aanwezig. Voor grenspendelaars met vragen over hun pensioen uit het buurland is het spreekuur van 9 september dan ook een uitgelezen kans om van deze aanwezigheid gebruik te maken. Naast de Deutsche Rentenversicherung zullen ook het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank, UWV en de Duitse Agentur für Arbeit, de BARMER Krankenkasse en Team GWO aanwezig zijn. Team GWO is een samenwerkingsverband van de Nederlandse Belastingdienst en het Duitse Finanzamt.

Aanmelden en meer informatie

Het spreekuur vindt plaats bij UWV Werkbedrijf, Prinsessesingel 10, 5911 HT in Venlo en duurt van 9:00 tot 12:00 uur. De adviesgesprekken zijn onafhankelijk, individueel en gratis.

Deelname is alleen mogelijk op afspraak; hiervoor kan contact worden opgenomen met het GrensInfoPunt via 0049 (0) 2161 6985 503 of grenzinfopunkt@euregio-rmn.eu.

Meer informatie over de spreekdagen is te vinden op de website van het GrensInfoPunt.

X