In Duitsland zijn ze al jarenlang een succes en ook in Nederland worden ze steeds populairder: de meergeneratiehuizen. In deze woonvorm wonen mensen van verschillende leeftijden bij elkaar in een huis. De VPRO zond onlangs een achtergrondreportage over Duitse meergeneratiehuizen uit in het programma Tegenlicht. Ook in Groningen heeft men nu de voordelen van meergeneratiehuizen ontdekt. Geïnteresseerden kunnen op zondag 23 augustus op de fiets een kijkje gaan nemen bij verschillende meergeneratieprojecten.

In Groningen en Haren zijn dit jaar al heel wat initiatieven ontstaan om intensievere contacten te organiseren voor jong en oud. Om meer bekendheid te geven aan deze projecten wordt op zondag 23 augustus een fietstocht georganiseerd langs diverse meergeneratie-projecten in het noorden van ons land.

De Groningse initiatieven brengen mensen van alle leeftijden op verschillende manieren bijeen: in een woonvorm, buurthuiskamer of met gerichte activiteiten. Tijdens de fietstocht krijgen de deelnemers een goed beeld van wat er allemaal op dit gebied wordt georganiseerd.

Naar Duits voorbeeld
Gegrepen door het succes van meergeneratiehuizen bij onze oosterburen hebben zo’n veertig Groningers in april een bezoek gebracht aan enkele meergeneratiehuizen in de Duitse stad Oldenburg. De videofilm die van dit bezoek is gemaakt, zal aan het eind van de fietstocht worden vertoond.

De fietstocht start op zondag 23 augustus rond 9.45 in Noorderhoogebrug, Molenstreek 3. Deelnemers worden verzocht zich te verzamelen onder de molen. De tocht eindigt bij het Meer Generatie Huis in Haren om 16.15 uur.

Aanmelden kan via de website www.binhoes.nl/inschrijven of door te bellen naar 050 201 11 02.

Lees bij de Groninger Internet Courant langs welke locaties wordt gefietst.