Prijs voor Nederlands-Duits spoorproject Wunderline

Prijs voor Nederlands-Duits spoorproject Wunderline
Bremen.

Nadat het Nederlands-Duitse project Netwerk Ketenmobiliteit/Wunderline in november 2021 al in de prijzen viel, heeft het project recent wederom een prijs gewonnen. Dit keer won de innovatieve app Wunderline GO een award voor de beste campagne voor Europese railtoerisme. Aan deze prijsvraag mochten projecten meedoen die spoorvervoer en toerisme met elkaar verbinden.

De prijsvraag werd georganiseerd in het kader van het European Year of Rail en is een gezamenlijk initiatief van de European Travel Commission en Eurail. Doel ervan is om het vervoer per spoor te promoten.

Met behulp van een app de grensregio verkennen

De officiële prijsuitreiking vond plaats op 2 februari in Engelberg (Zwitserland), waar de vier winnende projecten zichzelf mochten presenteren. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de European Travel Commission en Eurail, riep het Netwerk Ketenmobiliteit en de app Wunderline GO uit tot Beste Nieuwe Promotionele Initiatief 2021. Met behulp van Wunderline GO kunnen gebruikers de Nederlands-Duitse regio waar de Wunderline (de sneltrein tussen Groningen en Bremen) zal gaan rijden, verkennen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van augmented reality en 3D. Elke route begint bij een treinstation, zodat gebruikers worden gestimuleerd het plaatselijk openbaar vervoer te nemen.

De jury was enthousiast over de intensieve samenwerking tussen de vele Nederlandse en Duitse partners. Ook prees de jury het feit dat de app niet alleen een spoorlijn promoot, maar ook mensen aanmoedigt om de regio te verkennen.

Succesvolle Nederlands-Duitse samenwerking

Bij het project zijn verschillende partners betrokken. De Wunderline GO app is onder leiding van de Duitse stad Oldenburg ontwikkeld en wordt beheerd door Ostfriesland Tourismus GmbH en Provincie Groningen/project Wunderline. Het project werd gefinancierd door het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, de Duitse deelstaat Nedersaksen en de deelnemende gemeenten.

X