Regeringsdialoog tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen

Regeringsdialoog tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen

Vandaag vindt in Düsseldorf overleg plaats tussen afvaardigingen van de regeringen van Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Tijdens deze regeringsdialoog, die voor de eerste keer plaatsvindt, wordt gesproken over het versterken en verdiepen van de strategische samenwerking op verschillende terreinen.

De Nederlandse delegatie, waaronder minister-president Mark Rutte, wordt om 15.30 uur op de Staatskanzlei door minister-president Laschet en een afvaardiging van de Noordrijn-Westfaalse regering ontvangen. Daarna volgen verschillende bilaterale gesprekken. De beide ministers-presidenten zullen spreken over het belang van grensoverschrijdende samenwerking. Ook komen de gemeenschappelijke uitdagingen waar Nederland en Noordrijn-Westfalen voor staan aan bod, zoals op het gebied van veiligheid, energietransitie en mobiliteit van goederen en personen. Aansluitend aan de bilaterale gesprekken is er een plenaire zitting in het Landeshaus voorzien en wordt een intentieverklaring getekend over samenwerking op het gebied van mobiliteit en verkeer.

Deelnemers

Naast minister-president Rutte en minister-president Laschet nemen aan Nederlandse zijde deel: minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat), minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid), staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Aan de zijde van Noordrijn-Westfalen nemen deel: minister Pinkwart (Economische Zaken), minister Wüst (Verkeer), minister Holthoff-Pförtner (Europa) en minister Stamp (Vluchtelingen, Integratie).

Voetbalwedstrijd

Na het regeringsoverleg wonen beide ministers-presidenten en enkele ministers en staatssecretarissen in Gelsenkirchen de Nations League-wedstrijd tussen Duitsland en Nederland bij.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Möchten Sie zweimal wöchentlich und gezielt über Neuigkeiten aus dem
deutsch-niederländischen Geschäftsleben informiert werden?
Dann abonnieren Sie jetzt den kostenlosen AHA24x7.com-Newsletter.

AHA24x7.com wil u graag regelmatig op de hoogte houden met gericht nieuws uit de
Duits-Nederlandse community. Registreer u via onderstaand formulier op de gratis AHA24x7 newsletter.

Datenschutzerklärung | privacy statement

Sie haben den Newsletter erfolgreich abonniert

Beim Versuch, Ihre Anfrage zu senden, ist ein Fehler aufgetreten. Bitte versuche es erneut.

Ich willige ein, dass die mediamixx GmbH meine Daten zur Versendung des AHA24x7-Newsletters nutzt.
X